Huawei: Πτώση 2,2% στα έσοδα του 2021 - «Πόνος» από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: Πτώση 2,2% στα έσοδα του 2021 - «Πόνος» από τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Η Huawei σημειώνει πως το τρέχον έτους «μπορεί να παρουσιάσει τις περισσότερες προκλήσεις» για τα smartphones και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα έσοδα της Huawei κατέγραψαν άνοδο για το γ' τρίμηνο του 2022 αλλά υποχωρούν για το 9μηνο σε ετήσιο επίπεδο, με τον κινεζικό τεχνολογικό όμιλο να συνεχίζει να δοκιμάζεται από τις κυρώσεις που του έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε το Reuters, τα έσοδα για το 9μηνο του 2022 διαμορφώθηκαν σε 445,8 δισ. γουάν (63,1 δισ. δολάρια), μειωμένα κατά 2,2% σε ετήσιο επίπεδο. Για το γ' τρίμηνο του έτους και σύμφωνα με τα στοιχεία της Huawei, τα έσοδα ανήλθαν σε 144,2 δισ. γουάν (19,9 δισ. δολάρια) σε μια αύξηση 6,5% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2021.

Υπενθυμίζεται πως η Huawei δοκιμάζεται από τις κυρώσεις που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, το 2019, ενώ η εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες των Αμερικανών για το ότι αποτελεί κίνδυνο στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και για το ότι ενδεχομένως διευκολύνει την κατασκοπεία από την Κίνα. Η Huawei έχει αρνηθεί τις εν λόγω κατηγορίες.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε για το 9μηνο του 2022 πως το περιθώριο κέρδους της διαμορφώθηκε στα 27 δισ. γουάν (3,7 δισ. δολάρια), αυξημένο κατά 6,1% σε ετήσια βάση.

Ακόμα, στη σχετική ανακοίνωση η Huawei σημειώνει πως το τρέχον έτος «μπορεί να παρουσιάσει τις περισσότερες προκλήσεις» για τα smartphones και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, χωρίς να δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τις πωλήσεις των συσκευών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Unilever: Ενισχυμένες οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο, αναβαθμίζει τις ετήσιες εκτιμήσεις

Shell: Στοπ στο σερί των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων ρεκόρ - Αυξάνει το μέρισμα που θα διανεμηθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider