Philips: Ζημιές στο γ' τρίμηνο, «κόβει» 4.000 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Philips: Ζημιές στο γ' τρίμηνο, «κόβει» 4.000 θέσεις εργασίας
Για το τρίτο τρίμηνο του 2022, η ολλανδική εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού εμφάνισε ζημιές, ενώ προειδοποίησε για παρατεταμένες προκλήσεις.

Σε μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 4.000 θέσεις εργασίας θα προχωρήσει η Philips, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πακέτο αναδιάρθρωσης για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και τη βελτίωση της απόδοσης.

Το κόστος απόλυσης αναμένεται να φτάσει στα 300 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρίμηνα, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού, μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματά της.

Για το τρίτο τρίμηνο του 2022, η Philips εμφάνισε ζημιές, εξαιτίας λειτουργικών προκλήσεων και προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ προειδοποίησε για παρατεταμένες προκλήσεις, επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, καθώς και συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τα μέτρα Covid-19 στην Κίνα.

Οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 1,33 δισ. ευρώ, έναντι κερδών 2,97 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021 και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για ζημιές 838,4 εκατ. ευρώ, σε δημοσκόπηση της FactSet.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων μειώθηκαν στα 209 εκατ. ευρώ από τα 512 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 4,3 δισ. ευρώ από 4,2 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θέλουν Φον ντερ Λάιεν και Σολτς

Μεικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια - Απώλειες άνω του 6% για τον Hang Seng

gazzetta
gazzetta reader insider insider