Η EDPR εγκαινιάζει νέο αιολικό πάρκο στην Πολωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η EDPR εγκαινιάζει νέο αιολικό πάρκο στην Πολωνία
Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο και δεύτερος στην πολωνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εγκαινίασε το αιολικό πάρκο Budzyń στη δυτική Πολωνία.

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο και δεύτερος στην πολωνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εγκαινίασε το αιολικό πάρκο Budzyń στη δυτική Πολωνία.

Το αιολικό πάρκο διαθέτει 35 ανεμογεννήτριες, ισχύος 2,0 MW έκαστη, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ ύψους 70 MW. Το έργο θα συμβάλει στην εξοικονόμηση περισσότερων από 215.000 τόνους CO2 ετησίως ενώ θα παρέχει ενέργεια σε περισσότερα από 85.000 νοικοκυριά. Το νέο αυτό αιολικό πάρκο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της EDPR για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας νέων μόνιμων θέσεων εργασίας, καθώς και την προσθήκη καθαρής ενέργειας στην πολωνική αγορά σε εθνικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της EDPR, καθώς και μαθητές του Budzyń. Συνολικά, πάνω από 160 παρευρισκόμενοι τίμησαν την τελετή εγκαινίων.

Ο Joaquim Barbosa, Γενικός Διευθυντής της EDPR Πολωνίας, μιλώντας στην εκδήλωση, δήλωσε: «Το αιολικό πάρκο Budzyń αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την EDPR τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Το εν λόγω έργο όχι μόνο θα προσθέσει καθαρή ενέργεια στο δίκτυο εν μέσω των ασταθών συνθηκών που επικρατούν στην πολωνική αγορά ενέργειας, αλλά θα συμβάλει επίσης στη μείωση των τιμών ενέργειας, θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, υποδομές και φορολογικά έσοδα για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Η EDPR συμβάλλει με περηφάνια στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Πολωνίας και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η κατασκευή του αιολικού πάρκου Budzyń ολοκληρώθηκε σε τέσσερις φάσεις. Τα πρώτα 40 MW συνδέθηκαν στο δίκτυο στα τέλη Απριλίου του 2022 και τα επόμενα 20 MW στα τέλη Αυγούστου 2022. Τα υπόλοιπα 4 MW και 6 MW θα συνδεθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Το αιολικό πάρκο στο Budzyń (70 MW) αποτελεί την τρίτη επένδυση που πραγματοποιεί η EDPR στην ευρύτερη περιοχή της Πολωνίας - μαζί με τα αιολικά πάρκα στο Margonin (120 MW) και στο Pawłowo-Gołańcz (80 MW). Όλα μαζί παρέχουν ενέργεια συνολικής ισχύος 270 MW.

Από την είσοδό της στη χώρα το 2008, η EDPR έχει κατασκευάσει στην Πολωνία περισσότερα από 800 MW ανανεώσιμης ενέργειας, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή της στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στη χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΕΤΑΕΝ: Απαραίτητη η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τεχνολογιών ΑΠΕ για την επίτευξη διείσδυσης 80%

Σκρέκας: Ανάκτηση όλων των υπερεσόδων στις ενεργειακές αγορές - Σχέδιο για «πράσινο» ρεύμα σε Αυστρία, Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider