AS Company: Αγορά εκτάσεων στην Ελούντα για τουριστικά καταλύματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AS Company: Αγορά εκτάσεων στην Ελούντα για τουριστικά καταλύματα
Η συνολική αξία της συναλλαγής υπολογίζεται να ανέλθει από 2.000.000 ευρώ έως 2.500.000 ευρώ, μετά από ενδελεχή νομικό, οικονομικό και τεχνικό έλεγχο.

Στην αγορά αριθμού γειτνιαζόντων εκτάσεων γης, συνολικού εμβαδού περίπου 50.000 τ.μ. έως 60.000 τ.μ., στην ιδιαίτερα ελκυστική τουριστικά περιοχή Ελούντας Λασιθίου Κρήτης, προχώρησε η AS Company, με σκοπό την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνολική αξία της συναλλαγής υπολογίζεται να ανέλθει από 2.000.000 ευρώ έως 2.500.000 ευρώ, μετά από ενδελεχή νομικό, οικονομικό και τεχνικό έλεγχο. Ήδη διεκπεραιώθηκε με επιτυχία περίπου το 40% της όλης συναλλαγής.

Με μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο του παιχνιδιού για περισσότερο από τριάντα χρόνια, η Εταιρία συνεχίζει να εξελίσσεται και να επενδύει στο χώρο αυτό, με στόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την θέση και την κερδοφορία της, στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και άλλες χώρες του εξωτερικού. Οι επενδύσεις αφορούν σε νέα προϊόντα, ψηφιοποίηση των λειτουργιών και της επικοινωνίας, λειτουργία πλατφόρμας B2B, καθώς και στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρίας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της Εταιρίας, αντιλαμβανόμενη τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο γρήγορα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από το δημογραφικό, την κλιματική αλλαγή, την ψηφιοποίηση του εμπορίου, τις γεωπολιτικές εξελίξεις κλπ., κρίνει ότι είναι απαραίτητη η εξισορρόπηση των προοπτικών και των κινδύνων της Εταιρίας, με την δραστηριοποίησή της στην ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων, εκμεταλλευόμενη τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που εμφανίζει η χώρα μας στον τουριστικό τομέα.

Η χρηματοοικονομική δομή της εταιρίας, με την αποδεδειγμένη δυνατότητά της να δημιουργεί ισχυρές ταμειακές ροές ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία και η ενεργειακές προκλήσεις, σε συνδυασμό με το επαρκές χαρτοφυλάκιο επενδύσεων που κατέχει, της επιτρέπουν να αξιοποιήσει ευκαιρίες στο χώρο του Τουρισμού, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικός τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και με δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η Διοίκηση της AS έχει την στέρεη πεποίθηση, ότι, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εταιρίας στο χώρο του παιχνιδιού και την προσεκτική ανάπτυξη σ’ αυτόν του Τουρισμού, οι οικονομικές επιδόσεις της θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων της και της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 635 εκατ. ευρώ η προστιθέμενη αξία του Ομίλου για την Ελλάδα

Πετρόπουλος: Η συμφωνία στην «επαγγελματική» ηλεκτροκίνηση με την BYD (με μέτοχο τον Μπάφετ) και το νέο deal στα «πράσινα» ΙΧ

Σ. Κόκκαλης – Intracom Holdings: Τι ετοιμάζει με τον real estate βραχίονα του εισηγμένου private equity; - Τα σχέδια του γκρουπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider