Σταθερή η ανάπτυξη της εταιρείας παιχνιδιών Μουστάκας – Άλμα στην κερδοφορία το 2021

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθερή η ανάπτυξη της εταιρείας παιχνιδιών Μουστάκας – Άλμα στην κερδοφορία το 2021
Ανάσα... τζίρου και κερδών για τη γνωστή εταιρεία παιχνιδιών το 2021 μετά τα κλειστά καταστήματα το 2020 στη σκιά της πανδημίας. Ποια η στρατηγική που ακολουθεί.

Σταθερή εικόνα ανάπτυξης και συνεχώς βελτιούμενα αποτελέσματα παρουσιάζει η εταιρεία παιχνιδιών Μουστάκας, αναπτύσσοντας ένα επιχειρηματικό μοντέλο επί τη βάση των αξιών της αειφόρου ανάπτυξης και της επιχειρηματικής ηθικής, με βασική στρατηγική την εκμετάλλευση τυχόν ευκαιριών για περαιτέρω μεγέθυνση.

Όπως επισημαίνεται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας που καταχωρήθηκαν πρόσφατα στο ΓΕΜΗ, για το 2021 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 58,16 εκατ. ευρώ, έναντι 40,97 εκατ. ευρώ το 2020, καταγράφοντας άνοδο 41,96% ενώ τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 6,51 εκατ. ευρώ από 579.439 ευρώ το 2020, αγγίζοντας δεκαπλάσια επίπεδα, με την εταιρεία παιχνιδιών να πραγματοποιεί ένα δυναμικό comeback μετά τα lockdown τα οποία επιβλήθηκαν για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, άλλωστε, «η χρήση 2021 υπήρξε πολύ ικανοποιητική ως προς τον κύκλο εργασιών και ως προς τα καθαρά αποτελέσματα, δεδομένων των ασφυκτικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν στην αγορά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού». Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας «το μέγεθος των επιπτώσεων στην εγχώρια οικονομία, θα προσδιοριστεί σε σημαντικό βαθμό από τη διάρκεια της έντασης του ιού. Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, αξιολογεί τους κινδύνους και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της».

Τα μέτρα που ελήφθησαν κατά την έναρξη της πανδημίας

Με το ξέσπασμα της πανδημίας, η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο διασφάλισης επιχειρησιακής συνέχειας. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιβολής των αυστηρών περιορισμών - lockdown - όπου τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα λιανικής καθώς και οι εργαζόμενοι στα γραφεία διοίκησης, είχαν τεθεί σε αναστολή, ενώ όπου ήταν δυνατό, εφαρμοζόταν η τηλεργασία. Οι εργαζόμενοι στο e-shop της εταιρείας, το οποίο εξακολουθούσε να λειτουργεί, εργάζονταν σε βάρδιες.

«Η διατήρηση ενός οικονομικού μοντέλου με συγκράτηση του λειτουργικού κόστους, η προσαρμογή της πολιτικής των αγορών προϊόντων και η ανάκαμψη των πωλήσεων με την επαναλειτουργία των καταστημάτων είναι παράγοντες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή», σημειώνει ακόμη η διοίκηση.

Ως προς τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, η εταιρεία εκτιμά πως δεν τίθεται κανένας κίνδυνος καθώς «έχει μία βάση προμηθευτών με μακροχρόνια συνεργασία και οι κανόνες συνεργασίας είναι σχετικά σταθεροί».

Η εταιρεία απασχολεί 488 εργαζομένους, από τα οποία 344 άτομα είναι γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 70,49% και από τα 85 άτομα που είναι διοικητικό προσωπικό, τα 27 άτομα είναι γυναίκες, ήτοι ποσοστό 31,76%. Παράλληλα, διαθέτει ένα ιδιόκτητο κατάστημα και 11 ακόμα με μακροχρόνιες συμβάσεις μίσθωσης, ενώ έχει συνάψει μακροπρόθεσμα δάνεια με την Τράπεζα Αττικής και την Εθνική Τράπεζα με κυμαινόμενα επιτόκια.

Από μια μικρή βιοτεχνία ξεκίνησαν όλα…

Τα καταστήματα Μουστάκας ξεκίνησαν ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών. Εμπνευστής και δημιουργός της εταιρίας ήταν ο Γεώργιος Ν. Μουστάκας.

Από τα πρώτα της βήματα η εταιρεία έθεσε τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδόμησε την ανάπτυξή της, ενώ σήμερα, μετά από τρεις γενιές, τα καταστήματα Μουστάκας συνεχίζουν να αγκαλιάζουν τρυφερά το παιδί και το παιχνίδι. Συνεχίζουν να επιμένουν στην ποιότητα και να προσφέρουν επιλεγμένα και αποκλειστικά παιχνίδια που ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των παιδιών και των γονιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda: «Μπήκε» (επισήμως) ο «θεμέλιος λίθος» για τη mega επένδυση στο Ελληνικό – Ο «χάρτης» των αναπτύξεων και οι κατοικίες

Τζίρο κοντά στα 19 εκατ. «βλέπει» για φέτος η Playmobil Hellas – Η νέα σειρά παιχνιδιών και οι ανατιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider