Παγκρήτια Τράπεζα: Ποσό 33 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η ΑΜΚ – Από τράπεζες και Μουνδρέα η κύρια συμμετοχή 

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκρήτια Τράπεζα: Ποσό 33 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η ΑΜΚ – Από τράπεζες και Μουνδρέα η κύρια συμμετοχή 
Ξεπέρασε τα 33 εκατ. ευρώ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, ωστόσο το ποσό που συγκεντρώθηκε κινείται αρκετά χαμηλότερα του στόχου των περίπου 100 εκατ. ευρώ που αναζητούσε η Τράπεζα. 

Ξεπέρασε τα 33 εκατ. ευρώ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, ωστόσο το ποσό που συγκεντρώθηκε κινείται αρκετά χαμηλότερα του στόχου των περίπου 100 εκατ. ευρώ που αναζητούσε η Τράπεζα.

Σήμερα, καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές των υφιστάμενων μετόχων, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, που όμως δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τηρούν σιγή ιχθύος, φέρεται να κινείται γύρω στα 33 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συστημικές τράπεζες που είχαν μπει στην προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας άσκησαν πλήρως τα δικαιώματα συμμετοχής τους. Στην ΑΜΚ συμμετείχε και ο εφοπλιστής Νίκος Μουνδρέας, ο οποίος είχε αγοράσει ποσοστό μετοχών της Τράπεζας που κατείχε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Σημειώνεται ότι στον ιστότοπο της Παγκρήτιας Τράπεζας είχε ανακοινωθεί προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού ότι: Η εταιρεία με την επωνυμία GREEN HYDEPARK INVESTMENT LIMITED, που εδρεύει στην Λευκωσία της Κύπρου, γνωστοποίησε στην Τράπεζα ότι προέβη στην απόκτηση ποσοστού 7,9% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, μέσω εξαγοράς 6,25 εκ. κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας πενήντα λεπτών εκάστης (0,50€), οι οποίες φέρουν και το δικαίωμα άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης που τους αναλογεί, βάσει της από 05.05.2022 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Ως εκ τούτου, η ως άνω εταιρεία ενεγράφη στο βιβλίο μετόχων της Τράπεζας, δυνάμενη να ασκήσει τα δικαιώματα προτίμησης που αναλογούν στις μετοχές κυριότητός της, προκειμένου να συμμετάσχει στην εν εξελίξει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσημες ανακοινώσεις για τις εγγραφές στην ΑΜΚ και το ποσοστό της κάλυψης αναμένονται από την Παγκρήτια Τράπεζα. Εάν, όμως, ισχύουν οι πληροφορίες για το ποσό που συγκεντρώθηκε, φαίνεται ότι το Lyktos Group του Μιχάλη Σάλλα που κατείχε ποσοστό περίπου 20%, δεν άσκησε τα δικαιώματά του.
Η Παγκρήτια Τράπεζα υλοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 98.708.350 ευρώ, με την έκδοση έως 78.966.680 νέων μετοχών, με τιμή διάθεσης 1,25 ευρώ εκάστη. Η ΑΜΚ πραγματοποιείται με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 1 παλαιά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάθεση του συμπληρωματικού ενημερωτικού δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δόθηκε παράταση δύο εβδομάδων (έως τις 11 Οκτωβρίου) για την εγγραφή των υφιστάμενων μετόχων στην ΑΜΚ. Μετά τη ημερομηνία αυτή, οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν σε νέους επενδυτές μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκρήτια Τράπεζα: Τα επόμενα βήματα με την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider