Προοδευτική: Οι επενδύσεις στις ΑΠΕ και η χρηματοδότηση από την LDA Capital Ltd

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προοδευτική: Οι επενδύσεις στις ΑΠΕ και η χρηματοδότηση από την LDA Capital Ltd
Η Προοδευτική Α.T.E βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει  ότι έχει συνάψει συμφωνία με την LDA Capital Limited,  παγκόσμιο όμιλο εναλλακτικών επενδύσεων, για χρηματοδότηση  έως του ποσού 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Προοδευτική Α.T.E βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει συνάψει συμφωνία με την LDA Capital Limited, παγκόσμιο όμιλο εναλλακτικών επενδύσεων, για χρηματοδότηση έως του ποσού 20 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνει η τεχνική εταιρεία. Η Προοδευτική Α.Τ.Ε. (PRD GA), είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) από το Δεκέμβριο 1993 και μία από τις παλαιότερες και πλέον γνωστές ελληνικές εταιρείες στο κλάδο κατασκευών με έτος ιδρύσεως το 1960.

Όπως αναφέρεται, έχει συμμετάσχει σε υψηλού προφίλ πολύπλοκα κατασκευαστικά Δημόσια έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως ενδεικτικά το Φράγμα Θησαυρού Νέστου, αποτέλεσε μέλος της κοινοπραξίας των εταιρειών που κατασκεύασαν τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές γέφυρες πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο κ.α.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότησης της LDA Capital Ltd για να υποστηρίξει και να εντείνει το επενδυτικό της πρόγραμμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προβλέπεται να αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα 5 χρόνια, καθώς ο πρωταρχικός στόχος είναι όπως η Ευρώπη γίνει, η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο έως το 2050 (η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία).

Η Ελλάδα αποτελεί σημαντική αγορά κυρίως, για εγκαταστάσεις ηλιακής και αιολικής ενέργειας η ανάπτυξη της οποίας αναμένεται να συνεχισθεί με ανοδική πορεία κατά την επόμενη 5ετία.

Η Διοίκηση της Προοδευτικής Α.Τ.Ε. πιστεύει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία παρέχει ευελιξία στο σημερινό απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον της ενεργειακής αγοράς , ειδικά καθώς μεταβαίνει από την έως τώρα, κύρια κατασκευαστική της δραστηριότητα σε πλέον φιλόδοξη επιχειρηματική στρατηγική υψηλότερης ανάπτυξης και επεκτάσιμων τεχνολογιών.

Η Προοδευτική Α.Τ.Ε. είναι σε θέση να γίνει σημαντικός παίκτης στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και σε ενεργειακά αποδοτικές λύσεις (Έξυπνα και ενεργειακά αποδοτικά κτίρια κ.λπ.). Η εταιρεία ακολουθεί καινοτόμες τεχνολογίες που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ESG και υποστηρίζουν την απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες.

Ο κ. Γιώργος Κοντολάτης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Προοδευτικής Α.Τ.Ε., χαιρέτισε την επίτευξη της συμφωνίας με την LDA Capital ως διεθνούς επενδυτικού εταίρου: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την LDA Capital για την εμπιστοσύνη της στο νέο όραμα της εταιρείας, δεδομένου ότι είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος χρηματοδοτικός όμιλος. Η διοίκηση της Προοδευτική Α.Τ.Ε. έχει χαράξει ένα φιλόδοξο οδικό χάρτη με πολλά ορόσημα προς επίτευξη και η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα επιτρέψει την εντατικοποίηση των αναπτυξιακών της σχεδίων».

Ο Anthony Romano, Διευθυντικό Στέλεχος της LDA Capital, δήλωσε τα εξής: «Η LDA Capital είναι ενθουσιασμένη για τη συνεργασία με την Προοδευτική Α.Τ.Ε. λόγω της ιστορικότητας της εταιρείας. Η LDA υποστηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που δίνουν λύσεις στις σημερινές περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου».

Η LDA Capital είναι ένας παγκόσμιος όμιλος εναλλακτικών επενδύσεων με εξειδίκευση στις διασυνοριακές συναλλαγές. Στην πορεία της έχει επιτυχώς ολοκληρώσει 250 επιχειρηματικές συνεργασίες τόσο με εισηγμένες και ιδιωτικές εταιρείες σε 43 χώρες, με συνολική αξία συναλλαγών άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ldacap.com).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider