ΕΤΕ: Ισχυρά κίνητρα για τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν στην NBG Pay - Για πρώτη φορά εθελοντική η μετακίνηση

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΕ: Ισχυρά κίνητρα για τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν στην NBG Pay - Για πρώτη φορά εθελοντική η μετακίνηση
Δεκαοκτώ μηνιαίους μισθούς ως κίνητρο, θα λάβουν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καρτών της Εθνικής Τράπεζας που θα επιλέξουν εθελοντικά να μετακινηθούν στη νεοσυσταθείσα NBG Pay.

Δεκαοκτώ μηνιαίους μισθούς ως κίνητρο, θα λάβουν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καρτών της Εθνικής Τράπεζας που θα επιλέξουν εθελοντικά να μετακινηθούν στη νεοσυσταθείσα NBG Pay, η οποία θα ασχολείται με το Merchant Acquiring της Τράπεζας.

Η Διοίκηση της ΕΤΕ αποδέχτηκε το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.) να μην κάνει χρήση του νομικού πλαισίου για υποχρεωτική απόσχιση του προσωπικού και η μετακίνηση θα γίνει σε εθελοντική βάση μέσω κατάλληλων κινήτρων.

Υπενθυμίζεται ότι η NBG Pay προέκυψε από την απόσχιση του κλάδου αποδοχής συναλλαγών πληρωμών (POS) της Εθνικής Τράπεζας και τη μεταβίβαση του 51% στην EVO Payments. Η ΕΤΕ διατηρεί το 49% και το management. Σημειώνεται ότι το πλειοψηφικό πακέτο της δραστηριότητας αποδοχής καρτών είχε μεταβιβαστεί στην EVO Payments έναντι 158 εκατ. ευρώ. Η συνολική δραστηριότητα των καρτών της Εθνικής Τράπεζας είχε αποτιμηθεί στα 310 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες του insider.gr αναφέρουν ότι 10 – 15 εργαζόμενοι αναμένεται να μεταβούν εθελοντικά στην NBG Pay από τους 23 που απασχολούνταν στον τομέα διαχείρισης καρτών.

Τα κίνητρα για την εθελοντική μετακίνηση είναι πλουσιοπάροχα και συγκεκριμένα:

  • 18 μηνιαίοι μισθοί
  • Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας
  • Ισχύς της Κλαδικής και Επιχειρησιακής ΣΣΕ μέχρι τη λήξη τουςΣυνολικές αυξήσεις στους μισθούς που θα φτάνουν περίπου μέχρι 30% ανάλογα με τη θέση, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας εταιρείαςΔιατήρηση του επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού για όσους ήδη το λαμβάνουν
  • Διατήρηση της παροχής voucher card (κουπόνια σίτισης) για όσους ήδη τη λαμβάνουν
  • Ενσωμάτωση των εξόδων κίνησης (καύσιμα)στο μισθό με αντίστοιχη αύξηση ώστε το καθαρό αποτέλεσμα να είναι ισοδύναμο (επιπλέον των αυξήσεων στους μισθούς που αναφέρθηκαν παραπάνω)
  • Διατήρηση των εκπτώσεων – παροχών στα προϊόντα της Τράπεζας (επιτόκια, προμήθειες κ.λπ)
  • Συνέχιση της ασφάλισης στην Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. (αφορά εργαζόμενους προερχόμενους από την Εθνοκάρτα).
  • Σε συνεννόηση με τη Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι ασφαλισμένοι του Ταμείου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ασφάλισή τους στο ΤΥΠΕΤ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επεκταθεί η ασφάλισή τους στο Ταμείο για μια επιπλέον 5ετία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέτρα στήριξης 4,5 δισ. ευρώ, ανάπτυξη και οριακό πλεόνασμα προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2023

Vodafone και Three UK προς συμφωνία για τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής στη Βρετανία - Με αξία έως και 15 δισ. στερλίνες

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να επιβάλει πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider