Η μετοχή της Tencent έχασε σε αξία 623 δισ. δολάρια από την αρχή του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μετοχή της Tencent έχασε σε αξία 623 δισ. δολάρια από την αρχή του 2021
Στο κλείσιμο του Hang Seng την Παρασκευή, η αξία της Tencent υπολογιζόταν κατά 5,4 δισ. δολάρια πιο κάτω από την εταιρεία ποτών Kweichow Moutai.

Η εταιρεία online gaming Tencent έχει απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας που είχε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ από την αρχή του 2021 έως και σήμερα, χάνοντας τον τίτλο της κινεζικής επιχείρησης με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, από τον Ιανουάριο του 2021 και τα ιστορικά υψηλά έως σήμερα, η μετοχή της Tencnent έχει απωλέσει το 64% ή 623 δισ. δολάρια σε αξία. Στο κλείσιμο του Hang Seng την Παρασκευή, η αξία της Tencent υπολογιζόταν κατά 5,4 δισ. δολάρια πιο κάτω από την εταιρεία ποτών Kweichow Moutai.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια αξίας παγκοσμίως, μεταξύ όλων των εισηγμένων.

Σημειώνεται πως στην αρχή του 2021 η Tencent όδευε στο να γίνει η δεύτερη εταιρεία της Ασίας με αξία μεγαλύτερη του 1 τρισ. δολαρίων.

Σε έκθεση της Morgan Stanley αναφέρεται πως οι επενδυτές της Tencent έχουν «ξεφορτωθεί» μετοχές της εταιρείες αξίας 30 δισ. δολαρίων από την αρχή του 2022 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, δείχνοντας το αρνητικό περιβάλλον στο οποίο κινείται η Tencent.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη τριμηνιαία πτώση εσόδων στην ιστορία της.

Τα έσοδα του κινεζικού ομίλου τεχνολογίας και ψυχαγωγίας υποχώρησαν κατά 3% σε ετήσια βάση στο β' τρίμηνο, φτάνοντας στα 134,03 δισ. γουάν ($19,78 δισ.). Οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 134,6 δισ. γουάν, βάσει έρευνας της Refinitiv.

Η εταιρεία έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Πεκίνου, όπως και άλλες μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις της Κίνας, για λόγους «εθνικής ασφαλείας», ενώ παράλληλα πιέζεται από τη μειωμένη διαφημιστική δαπάνη που έχουν επιφέρει στην Κίνα τα lockdown για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευκαιρία εισόδου στις ευρωπαϊκές αγορές ή περισσότερος «πόνος»; - Τι απαντά η Société Générale

Google Stadia: «Τίτλοι τέλους» στην υπηρεσία cloud gaming - Θα αποζημιωθούν οι χρήστες

gazzetta
gazzetta reader insider insider