Η United Airlines εργάζεται για την επανέναρξη των πτήσεων προς την Αβάνα της Κούβας

Newsroom
Μοιράσου το
Η United Airlines εργάζεται για την επανέναρξη των πτήσεων προς την Αβάνα της Κούβας
Η κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ συμφώνησε για την επέκταση των πτήσεων αμερικανικών αεροπορικών εταιριών στην πρωτεύουσα της Κούβας.

Η αεροπορική εταιρία United Airlines ανακοίνωσε χθες ότι εργάζεται για την επανέναρξη των πτήσεων προς την Κούβα αργότερα μέσα στη χρονιά. Η αναστολή των αναφερόμενων πτήσεων έγινε τον Μάρτιο του 2020, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρία που έχει την έδρα της στο Σικάγο ανακοίνωσε ότι εργάζεται εδώ και μήνες προκειμένου να προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες της, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η United ζήτησε από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (USDOT) μία απαλλαγή-παράταση 30 επιπλέον ημερών, καθώς εργάζεται για την επανέναρξη του προγράμματος πτήσεων προς την Κούβα.

Προηγουμένως η United είχε επτά πτήσεις εβδομαδιαίως προς την Αβάνα από το Χιούστον και το Νιούαρκ, όπου η εταιρία διατηρεί βάσεις εξυπηρέτησης των αεροσκαφών της. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, είναι αναγκαίο “να κάνει σημαντική δουλειά, συμπεριλαμβανομένης και της επαναδιαπραγμάτευσης πολλών συμβολαίων με αντίστοιχους συνεργάτες της που παρέχουν διάφορες υπηρεσίες οι οποίες έχουν λήξει, αλλά και να κατασκευάσει όλες τις απαραίτητες υποδομές στο Τερματικό 3 του αεροδρομίου της Αβάνας, όπου έχει γίνει επανεγκατάσταση της United.”

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι με δεδομένες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ανησυχεί για το ενδεχόμενο αδυναμίας της ως προς την επανέναρξη των πτήσεων από την 31η Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία που έχει ορίσει το USDOT.

Την Δευτέρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν συμφώνησε για την επέκταση των πτήσεων αμερικανικών αεροπορικών εταιριών στην Αβάνα, προσθέτοντας 13 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις της American Airlines από το Μαϊάμι και μία εβδομαδιαία αναχώρηση της JetBlue Airways από το Φορτ Λοντερντέιλ στη Φλόριντα.

Πρόκειται για έναν μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων από τις έξι ημερήσιες πτήσεις της American Airlines και τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις της JetBlue προς την Αβάνα από αεροδρόμια της Φλόριντα.

Τον Ιούνιο, το USDOT προχώρησε στην άρση μιας σειράς περιορισμών των πτήσεων προς την Κούβα που είχαν επιβληθεί από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης και της λήξης μιας απαγόρευσης στις πτήσεις αμερικανικών εταιριών προς μικρότερα αεροδρόμια της Κούβας, έξω από την Αβάνα.

Τότε, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει ότι η εξέλιξη αυτή “ήταν προς το συμφέρον του λαού της Κούβας, αλλά και των αμερικανικών συμφερόντων εξωτερικής πολιτικής.”

Η κυβέρνηση Τραμπ είχε απαγορεύσει τις επιβατικές πτήσεις αεροπορικών εταιριών σε μικρότερα αεροδρόμια της Κούβας.

Τον Ιούλιο, η American Airlines έλαβε άδεια για την αποκατάσταση των πτητικών υπηρεσιών που προσφέρει σε μερικά μικρότερα αεροδρόμια της Κούβας από το Μαϊάμι (Santa Clara, Holguin, Matanzas/Varader και Santiago de Cuba).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.