Η Glencore εξετάζει τις συναλλαγές σε λίθιο, σε ένα ακόμα σημάδι ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Glencore εξετάζει τις συναλλαγές σε λίθιο, σε ένα ακόμα σημάδι ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης
Η Glencore δεν διαθέτει ορυχεία λιθίου, αλλά παράγει χαλκό, νικέλιο, κοβάλτιο και άλλες πρώτες ύλες που χαρακτηρίζει ως «εμπορεύματα του μέλλοντος».

Ο μεταλλευτικός κολοσσός Glencore σκέφτεται να προσθέσει το λίθιο στα μέταλλα τα οποία συναλλάσει, καθώς η ολοένα και μεγαλύτερη καθιέρωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει αυξήσει τη ζήτηση για το μέταλλο, μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, από δύο διαφορετικές πηγές, εάν ληφθεί η απόφαση τότε η ομάδα συναλλαγών λιθίου θα ενταχθεί στην ομάδα συναλλαγών μετάλλων που «τρέχει» υπό τους Τζιόντιση Τζορτζ και Νικ Πόποβιτς. Η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σημειώνεται πως η Glencore δεν διαθέτει ορυχεία λιθίου, αλλά παράγει χαλκό, νικέλιο, κοβάλτιο και άλλες πρώτες ύλες που χαρακτηρίζει ως «εμπορεύματα του μέλλοντος» καθώς χρησιμοποιούνται σε κλάδους από τις μπαταρίες, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις υποδομές ΑΠΕ, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και οικονομίας.

Η εταιρεία έχει επενδύσει στον κλάδο ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου, με 200 εκατ. δολάρια στην Li-Cycle της Βόρειας Αμερικής και με τη σύμπραξη με την startup Britishvolt για ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στην Αγγλία.

Για το α' εξάμηνο του 2022, το τμήμα trading της Glencore κατέγραψε κέρδη ρεκόρ, ύψους 3,7 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider