Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Schiphol εν μέσω χάους στο αεροδρόμιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Schiphol εν μέσω χάους στο αεροδρόμιο
Εν μέσω σκηνών χάους στο Schiphol ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου παραιτείται άρον - άρον.

Ο Ντικ Μπένσοπ του Schiphol παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου καθώς στο αεροδρόμιο επικρατούν σκηνές χάους με τις μεγάλες ουρές επιβατών και τις ακυρώσεις πτήσεων που προκαλούνται από έλλειψη προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπένσοπ ενημέρωσε το εποπτικό συμβούλιο του Royal Schiphol Group την Τετάρτη ότι παραιτείται από τον ρόλο του ως πρόεδρος-διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος αλλά θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το διοικητικό συμβούλιο να μπορέσει να βρει διάδοχο.

«Υπάρχει μεγάλη προσοχή και επίσης κριτική για τον τρόπο με τον οποίο το Schiphol αντιμετωπίζει τα προβλήματα και για την ευθύνη μου ως Διευθύνων Σύμβουλος», τόνισε ο Μπένσοπ, προσθέτοντας ότι η απόφαση ήταν δική του. «Δεν θέλω η προσοχή για το άτομό μου να γίνει εμπόδιο για την Schiphol» έσπευσε να συμπληρώσει.

Εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, ο ολλανδικός όμιλος ήταν ένα από τα πρώτα αεροδρόμια στην Ευρώπη που περιόρισε τη χωρητικότητά του για ταξιδιώτες καθώς προσπαθούσε να συνέλθει από το καθεστώς με τις περιορισμένες πτήσεις από τα lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ακολούθησαν και άλλα αεροδρόμια, με το Χίθροου του Λονδίνου, που ήταν το πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη πριν από την πανδημία, να διατηρεί το όριο των 100.000 επιβατών την ημέρα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ενώ τον Ιούλιο προειδοποίησε ότι τα όρια θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο.

Το Schiphol δεσμεύτηκε τον Μάιο να προσλάβει περισσότερους εργαζομένους και να βελτιώσει τις ροές επιβατών σε μια προσπάθεια να μειώσει τις αναμονές που διαρκούν μέχρι και αρκετές ώρες. Το αεροδρόμιο με έδρα το Άμστερνταμ ζήτησε από πολλές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις τη Δευτέρα, καθώς ο ανεπαρκής αριθμός εργαζομένων ασφαλείας είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H&M: Χαμηλότερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο

Νέος CEO στη Shell μετά από σχεδόν μία δεκαετία

Callista Crafts: Οι δερμάτινες made in Greece τσάντες που έχουν ταξιδέψει ως την Αμερική

gazzetta
gazzetta reader insider insider