Samsung: Επένδυση 5 δισ. δολαρίων για μείωση των εκπομπών ρύπων έως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Samsung: Επένδυση 5 δισ. δολαρίων για μείωση των εκπομπών ρύπων έως το 2030
Σημαντική επένδυση από τον γίγαντα της τεχνολογίας ώστε να αναπτύξει μια πιο eco-friendly δράση.

Η Samsung Electronics θα επενδύσει πάνω από 7 τρισεκατομμύρια γουόν (5,02 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το 2030 ως μέρος των σαρωτικών περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της που στοχεύουν να την καταστήσουν ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2050.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός θα ξοδέψει κεφάλαια σε έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογίας με στόχο το φιλτράρισμα των αερίων και τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται κατά την παραγωγή επεξεργαστών. Επιδίωξή της είναι να καταστήσει τις συσκευές της ουδέτερες από άνθρακα νωρίτερα, έως το 2030, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής στρατηγικής ESG του ομίλου, Κιμ Σου - γιν.

Παράλληλα, σχεδιάζει να ενισχύσει την ανακύκλωση πόρων όπως το λίθιο και το πλαστικό. «Αυτές οι δραστηριότητες είναι για να καλύψουν τελικά τη ζήτηση από τους πελάτες μας… ώστε να αυξήσουμε το ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας. Υπάρχει κόστος, αλλά θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια επιχειρηματική ευκαιρία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Νότια Κορέα επιθυμεί να πετύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050, αλλά αυτό αποτελεί πρόκληση καθώς διαθέτει σημαντική βαριά βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της ναυπηγοεπισκευαστικής και του χάλυβα, λένε οι αναλυτές στο Reuters. Η χώρα εξαρτάται από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο για πάνω από το 60% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι ΑΠΕ χρησιμοποιούνται μόνο για το 6% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Στο τέλος, είμαστε μια εταιρεία τεχνολογίας... Άρα θα συμβάλουμε θετικά στην κλιματική αλλαγή μέσω της τεχνολογικής ανάπτυξης. Δεδομένου ότι είμαστε μια μεγάλη εταιρεία και τα προϊόντα μας χρησιμοποιούνται ευρέως, θα έχουμε αντίκτυπο στην ευρύτερη κλίμακα» εξήγησε ο Κιμ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέος CEO στη Shell μετά από σχεδόν μία δεκαετία

Ευρωζώνη: Εμπορικό έλλειμμα 34 δισ. τον Ιούλιο - Στα «ύψη» οι εισαγωγές λόγω ενεργειακής κρίσης

Callista Crafts: Οι δερμάτινες made in Greece τσάντες που έχουν ταξιδέψει ως την Αμερική

gazzetta
gazzetta reader insider insider