Μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - ΣΕΒΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - ΣΕΒΕ
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HTB) μαζί με τον ΣΕΒΕ. Η ανακοίνωση.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της υποστήριξης των επιχειρήσεων, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι δύο οργανισμοί θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο συμπράξεων στο πλαίσιο ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, καθώς και της διεύρυνσης των εξαγωγών, όπως για παράδειγμα μέσω της διαμόρφωσης και προώθησης χρηματοδοτικών εργαλείων για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της HDB θα δοθεί πρόσβαση στην πλατφόρμα δικτύωσης «InnoAgora» στα μέλη του ΣΕΒΕ, με στόχο τη διασύνδεση με διεθνή οικοσυστήματα, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς και την εύρεση εμπορικών εταίρων.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου, δήλωσε: «Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα γνωρίζουμε πως η επίτευξη του εξαγωγικού εγχειρήματος είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, που απαιτεί σωστή προετοιμασία, επιμονή και υπομονή επιτείνοντας την ανάγκη χρηματοδότησης. Με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ συμφωνήσαμε να δράσουμε από κοινού, ως συμπληρωματικοί φορείς και να αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα».

«Υπογράψαμε το πρώτο Mνημόνιο συνεργασίας της νέας Διοίκησης του ΣΕΒΕ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για τον ΣΕΒΕ και σημαίνει ότι θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση-χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων, μεγάλων, ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω την εξωστρέφεια τους ,που τόσο απαραίτητη είναι για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, αλλά και την Ελληνική Οικονομία. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο στόχος γρήγορα θα επιτευχθεί» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Inditex: Αύξηση των κερδών στο α' εξάμηνο - Στα 1,79 δισ. ευρώ

Σε SMERC - Λαζαρίδη και Brown Hotels τα ξενοδοχεία του Tethys της Intrum

Tο λογισμικό Acumen.plus της Profile Software επέλεξε η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου

gazzetta
gazzetta reader insider insider