Pontegadea: Το family office του Mr. Zara «εφορμά» στα αμερικανικά logistics - Στροφή δισεκατομμυρίων στο real estate

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pontegadea: Το family office του Mr. Zara «εφορμά» στα αμερικανικά logistics - Στροφή δισεκατομμυρίων στο real estate
Το family office του Ortega, Pontegadea, αγόρασε πέντε κέντρα logistics στις πολιτείες Τενεσί, Νότια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Πενσυλβάνια και Τέξας από τη Realty Income έναντι περίπου 722 εκατ. δολαρίων.

Πάνω από 700 εκατ. δολάρια έχει ξοδέψει τις τελευταίες εβδομάδες ο ιδρυτής της Zara, Amancio Ortega σε μια σειρά από εξαγορές logistics στις ΗΠΑ, σε ένα από τα μεγαλύτερα πονταρίσματα που έχει κάνει ο Ισπανός μεγιστάνας της κλωστοϋφαντουργίας.

Το family office του Ortega, Pontegadea, αγόρασε πέντε κέντρα logistics στις πολιτείες Τενεσί, Νότια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Πενσυλβάνια και Τέξας από τη Realty Income έναντι περίπου 722 εκατ. δολαρίων, σε συμφωνία που ανέφερε την Τρίτη η ισπανική εφημερίδα El Pais και επιβεβαιώθηκε από την Pontegadea, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι συγκεκριμένες εξαγορές έρχονται στον απόηχο των αγορών logistics που είχαν ανακοινωθεί πρόσφατα, επίσης από τη Realty Income, οι οποίες ανήλθαν συνολικά σε 183 εκατ. δολάρια. Συνολικά, οι κινήσεις σηματοδοτούν ένα στρατηγικό βήμα απομάκρυνσης από τον παραδοσιακό προσανατολισμό της Pontegadea προς τις επενδύσεις σε ακίνητα.

Ωστόσο, ο Ortega έχει κάνει πολλές μεγάλες συμφωνίες ακινήτων φέτος, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων για μια πολυτελή πολυκατοικία 64 ορόφων στη Νέα Υόρκη και της συμφωνίας να αγοράσει τον ουρανοξύστη Royal Bank Plaza του Τορόντο για περίπου 1,2 δισ. δολάρια.

Η Pontegadea έκλεισε το 2021 με χαρτοφυλάκιο 15,5 δισ. δολάρια σε ακίνητα, κυρίως εμπορικά ακίνητα υψηλής ποιότητας σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η στροφή στα logistics έρχεται καθώς ο ισπανικός γίγαντας κλωστοϋφαντουργίας διαφοροποιείται ευρύτερα, με μια σειρά από συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης σε εταιρεία υποθαλάσσιων τηλεπικοινωνιών που ανήκει στην Telefonica SA και κινείται στον κλάδο της ενέργειας, στις ΑΠΕ, τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Τα πρόσφατα αγορασμένα κέντρα logistics έχουν μακροχρόνιες συμφωνίες μίσθωσης με παγκόσμιους «παίκτες», όπως η Nestle, η Amazon και η FedEx.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Pontegadea προέρχεται από το μερίδιο του Ortega στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της αλυσίδας Zara, Inditex, που είναι και η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων στον κόσμο, κατέχοντας μια σειρά από μάρκες ρούχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Zara επενδύει 150 εκατ. δολάρια σε logistics στις ΗΠΑ

Επενδυτικό «σπριντ» για το Family Office του ιδρυτή των Zara

gazzetta
gazzetta reader insider insider