Γερμανία: Έφοδος των αρχών στα γραφεία της JPMorgan

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Έφοδος των αρχών στα γραφεία της JPMorgan
Έφοδο στα γραφεία της JPMorgan Chase στην Φρανκφούρτη πραγματοποίησαν οι εισαγγελικές αρχές της Κολονίας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται αναφορικά με το σκάνδαλο Cum-Ex.

Έφοδο στα γραφεία της JPMorgan Chase στην Φρανκφούρτη πραγματοποίησαν οι εισαγγελικές αρχές της Κολονίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας που διεξάγεται αναφορικά με το σκάνδαλο Cum-Ex, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Από την πλευρά της, η αμερικανική τράπεζα επιβεβαίωσε ότι την επισκέφθηκαν οι αρχές και συνεχίζει «να συνεργάζεται με τις γερμανικές αρχές για τη συνεχιζόμενη έρευνά τους», όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή της.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα πως έγινε έφοδος μεταξύ άλλων στα γραφεία τράπεζας (χωρίς να αναφερθούν στην επωνυμία του ιδρύματος), σε γραφεία ελεγκτικής εταιρείας καθώς και στις προσωπικές κατοικίες τεσσάρων φερόμενων υπόπτων. Πρόσθεσαν πως η ελεγκτική εταιρεία δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Συνολικά πάνω από 50 Γερμανοί αξιωματούχοι συμμετέχουν στην έφοδο.

Έρευνα σε πάνω από 1.500 άτομα

Μέχρι στιγμής ερευνώνται πάνω από 1.500 άτομα για τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ τον τελευταίο καιρό οι αρχές ασκούν όλο και περισσότερη πίεση σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ως εκ τούτου έχουν ήδη πραγματοποιήσει εφόδους στα γραφεία της Barclay’s, της Merrill Lynch και της Morgan Stanley.

Υπενθυμίζεται πως το σκάνδαλο με την επενδυτική στρατηγική Cum-Ex είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ από το δημόσιο κορβανά της Γερμανίας. Παρότι το σκάνδαλο ξέσπασε πριν μία δεκαετία, ο χρηματοπιστωτικός τομέας της χώρας εξακολουθεί να μην έχει επανέλθει πλήρως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: «Ακριβές και στοχευμένο» πακέτο ελαφρύνσεων υπόσχεται ο Σολτς για την ενέργεια

Ομόλογα: Το κόστος δανεισμού της Γερμανίας προς τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1981

Γερμανία: Σημαντικές αυξήσεις στο κόστος μετακίνησης, εκπνέουν τα μέτρα ελάφρυνσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider