ΕΥΔΑΠ: Εξετάζει την παροχή επιπλέον μερίσματος πέραν των 29,8 εκατ. ευρώ - Οκτώβριο οι αποφάσεις

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: Εξετάζει την παροχή επιπλέον μερίσματος πέραν των 29,8 εκατ. ευρώ - Οκτώβριο οι αποφάσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στην Γ.Σ. της εισηγμένης για την παροχή πρόσθετου bonus. Ποιοι παράμετροι θα καθορίσουν τη διαδικασία. Δεν συμμετέχει σε ΑΜΚ της Attica Bank. 

Τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την παροχή πρόσθετου μερίσματος, πέραν αυτού των 29,82 εκατ. ευρώ συνολικά που θα διατεθεί στους μετόχους και εγκρίθηκε, σύμφωνα με όσα ανέφερε προ ολίγου ο CEO ης ΕΥΔΑΠ, Χ. Σαχίνης, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εισηγμένης.

Η ΕΥΔΑΠ θα δώσει (για την οικονομική χρήση 2021) μέρισμα 0,28 ευρώ/μετοχή που συνδυαστικά με τις παροχές προηγούμενων ετών μεταφράζεται σε μερισματική απόδοση 3ετίας ύψους 5,13%. Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας ύδρευσης επεξεργάζεται το σενάριο να δώσει πρόσθετο bonus στους μετόχους της με τη μορφή νέου μερίσματος (παλιότερα είχε ακουστεί για μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου). Ωστόσο, το ύψος του πρόσθετου μερίσματος αλλά και το σχετικό timing λήψης απόφασης και παροχής, να «κλειδώσει» προσεχώς, προς τον Οκτώβριο, με τον κ. Σαχίνη να αναφέρει ότι εκτιμά πώς τότε θα έχει πιο σαφή εκτίμηση και εικόνα για αυτό.

Πάντως, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ, το ύψος του μερίσματος θα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και παραμέτρων, καθώς θα ληφθούν υπόψη οι προοπτικές της εταιρείας, το μεγάλο επενδυτικό πλάνο 10ετίας ύψους 1,6 δις ευρώ (που όμως εμπεριέχει και κοινοτικές επιδοτήσεις έως και 90% για συγκεκριμένα έργα, π.χ. Ανατολικής Αττικής), το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο και τη νέα Ρυθμιστική Αρχή για το νερό που θα εφαρμοστούν από του χρόνου (θα αποφασίζουν και για τα τιμολόγια κ.λπ.), τις γεωπολιτικές συνθήκες, τα κόστη, άλλες τεχνοοικονομικές και νομικές παραμέτρους κ.α.

Να σημειωθεί ότι, όπως απάντησε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σε σχετική ερώτηση μετόχου, η εισηγμένη δεν στοχεύει να συμμετέχει σε νέα ΑΜΚ της Attica Bank στην οποία προ πολλών (2016) ετών είχε επενδύσει ποσό της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ το οποίο όμως σαφώς και έχει απομειωθεί. Άλλωστε, όπως τονίστηκε, μια τέτοια κίνηση δεν εντάσσεται στον βασικό επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας ύδρευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Λιγότερες οι νέες επιχειρήσεις στο β’ τρίμηνο 2022 – Στον πρωτογενή τομέα στρέφονται οι επιχειρηματίες

Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: Πώς σχεδιάζει να αναμορφώσει τις δημόσιες υπεραστικές/αστικές μεταφορές – Τι «παίζει» με τα ΚΤΕΛ

Πώς κατέκτησε την ευρωπαϊκή αγορά η αλυσίδα Pepco που έρχεται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider