Manchester United: Εκτόξευση 17% για τη μετοχή μετά το tweet Μασκ για την «αγορά» της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Manchester United: Εκτόξευση 17% για τη μετοχή μετά το tweet Μασκ για την «αγορά» της
Μία ανάρτηση του Έλον Μασκ έβαλε «φωτιά» σε εκατομμύρια φιλάθλους του βρετανικού κλαμπ.

Ράλι άνω του 17% στις προσυνεδριακές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σημείωσαν πρόσκαιρα οι μετοχές της Manchester United, μετά από μία ανάρτηση του Έλον Μασκ στο twitter, με τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Tesla -ούτε λίγο ούτε πολύ- να ανακοινώνει την αγορά του βρετανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου.

«Επίσης, αγοράζω τη Manchester United», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στο Twitter, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού τόσο στους εκατομμύρια φιλάθλους της αγγλικής ομάδας όσο και στους επενδυτικούς κύκλους, οι οποίοι έσπευσαν να επωφεληθούν από την ισχυρή ζήτηση των μετοχών στην αμερικανική αγορά.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα, με τον συνιδρυτή της Tesla να διευκρινίζει πως η αναφορά του ήταν ένα αστείο και πως δεν προτίθεται να αγοράσει κάποια αθλητική ομάδα στο άμεσο μέλλον. «Όμως, αν έπρεπε να επιλέξω ποια ομάδα θα υποστηρίζω, αυτή θα είναι η Manchester United, την οποία υποστήριζα από μικρό παιδί», έγραψε ο Μασκ.

Στον απόηχο του διευκρινιστικού tweet, η άνοδος της μετοχής της αγγλικής ομάδας περιορίστηκε κοντά στο 3,5%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό tweet του Μασκ συγκέντρωσε περισσότερα από μισό εκατομμύρια likes και περίπου 150.000 κοινοποιήσεις.

Σημειώνεται παράλληλα, πως το ιστορικό βρετανικό ποδοσφαιρικό κλαμπ -του οποίου η χρηματιστηριακή αξία υπολογίζεται περίπου στα 2 δισ. δολάρια- διανύει ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, μετρώντας δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, επιτείνοντας την μεγάλη δυσαρέσκεια που επικρατεί σε βάρος της οικογένειας Γκλέιζερ, η οποία κρατά τα ηνία του συλλόγου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider