Έλον Μασκ: Αστείο το ότι εξαγοράζει τη Manchester United

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Αστείο το ότι εξαγοράζει τη Manchester United
Διευκρίνισε ότι δεν σχεδιάζει να εξαγοράσει καμία αθλητική ομάδα.

Αστείο ήταν τελικά το τουίτ του Έλον Μασκ για την αγορά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Manchester United, ενώ όπως διευκρίνισε δεν σχεδιάζει να εξαγοράσει καμία αθλητική ομάδα.

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μεταξύ αναρτήσεων για τις πολιτικές του πεποιθήσεις είχε αναφέρει πως αγοράζει τη βρετανική ομάδα.

Ο Μασκ έχει ιστορικό στα «αστεία» tweets, ενώ έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, το 2018 για τις αναρτήσεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της Tesla. Πιο πρόσφατο, το tweet της 17ης Μαΐου ότι η προσφορά εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων για την Twitter Inc. «δεν μπορεί να προχωρήσει». Ο Μασκ υποχώρησε από την αγορά τον περασμένο μήνα, με την εταιρεία να προχωρά σε μήνυση.

Το tweet για τη Manchester United, παρόλο που ο Μασκ διευκρίνισε ότι ήταν αστείο και ενώ οι αγορές των ΗΠΑ είναι κλειστές, θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν ξανά τις ρυθμιστικές αρχές, δεδομένου ότι οι μετοχές της Manchester United είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Όταν κάποιος στη θέση του κάνει σχόλια σχετικά με την αγορά μιας εταιρείας, οι άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν εικασίες: «κάνει πλάκα, δεν αστειεύεται, αστειεύεται λίγο;» είπε ο Hui Chen, σύμβουλος δεοντολογίας και συμμόρφωσης στο Bloomberg. «Οι ενέργειές του έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις αγορές και πρέπει πραγματικά να είναι ενήμερος για τις πιθανές επιπτώσεις».

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider