BlackRock: Επένδυση $700 εκατ. σε αυστραλιανή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlackRock: Επένδυση $700 εκατ. σε αυστραλιανή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία
Σύμφωνα με τον IEA, οι επενδύσεις στην αποθήκευση με μπαταρία αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40% το 2020, φτάνοντας τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα fund που διαχειρίζεται η BlackRock Real Assets είναι έτοιμο να εξαγοράσει την Akaysha Energy, μια αυστραλιανή εταιρεία που αναπτύσσει projects συσσωρευτών και ανανεώσιμης ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της, η BlackRock ανέφερε ότι προτίθεται να δεσμεύσει κεφάλαια άνω του 1 δισ. αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 700 εκατ. δολάρια) για να στηρίξει την οικοδόμηση assets αποθήκευσης ενέργειας άνω του 1 gigawatt σε μπαταρίες.

Κοιτάζοντας μπροστά, η BlackRock είπε ότι η Akaysha έχει σχέδια να αναπτύξει έργα αποθήκευσης ενέργειας σε μια σειρά από αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας και της Ταϊβάν στο άμεσο μέλλον.

Τα αποτελεσματικά, μεγάλης κλίμακας συστήματα αποθήκευσης θα γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά καθώς θα αυξάνεται η δυναμικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ πηγές ενέργειας όπως ο ήλιος και ο άνεμος είναι ανανεώσιμες, δεν είναι σταθερές.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έχει πει ότι «μια ταχεία αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας είναι κρίσιμης σημασίας για την κάλυψη των αναγκών ευελιξίας σε ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα». Σύμφωνα με τον IEA, οι επενδύσεις στην αποθήκευση με μπαταρία αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40% το 2020, φτάνοντας τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider