Μοτοδυναμική: Αύξηση πωλήσεων 32,4% το α’ εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μοτοδυναμική: Αύξηση πωλήσεων 32,4% το α’ εξάμηνο
Μοτοδυναμική
Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α εξάμηνο του 2022 για την Μοτοδυναμική. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 32,4% και ανήλθαν στα 57,8 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 7,9 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021 ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκατ., όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν παρουσιάσει ζημία.

Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στα 34 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη εικόνα και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσιάζοντας αύξηση 27,7% στα 13,1 εκατ. ευρώ, σε μια αγορά που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο το α’ εξάμηνο του 2022.

Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 11,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 144,9% σε σχέση με πέρυσι.

Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές χρηματοδότησαν εν μέρει την αύξηση του στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 7 εκατ. ευρώ στα 17,3 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Έχοντας από την μία προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενα απρόβλεπτες συνθήκες παραδόσεων των Yamaha και Porsche, αλλά απολαμβάνοντας από την άλλη μια ισχυρή τουριστική σεζόν με την Sixt, διανύουμε μια ιδιαίτερα δυνατή χρονιά σε όλες μας τις δραστηριότητες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανάπτυξη των μεγεθών μας θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς και για το υπόλοιπο του έτους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εθνική Τράπεζα: Ισχυρές επιδόσεις στο α' εξάμηνο -Αύξηση 40% στα οργανικά κέρδη

Eurobank: Aύξηση 71,7% των οργανικών λειτουργικών κερδών στο α' εξάμηνο -Αναθεώρησε το επιχειρησιακό πλάνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider