Apple: Στα 83 δισ. δολάρια τα έσοδα, παρά τους «θύλακες αδυναμίας» - Άνοδος για τις πωλήσεις των iPhone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Στα 83 δισ. δολάρια τα έσοδα, παρά τους «θύλακες αδυναμίας» - Άνοδος για τις πωλήσεις των iPhone
Σημαντική πτώση εμφάνισαν τα έσοδα από τις πωλήσεις των Mac, που ανήλθαν σε 7,38 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 10% σε ετήσια βάση και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 8,7 δισ. δολαρίων.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Apple για τη χρήση του γ' τριμήνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Ειδικότερα:

  • Τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,20 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 κκαι έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για κέρδη 1,16 δολάρια ανά μετοχή.
  • Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 83 δισ. δολάρια, αυξημένα 2% σε ετήσια βάση και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 82,81 δισ. δολάρια.
  • Τα έσοδα από τα iPhone διαμορφώθηκαν σε 40,67 δισ. δολάρια, αυξημένα 3% σε ετήσια βάση και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 38,33 δισ. δολαρίων.
  • Σημαντική πτώση εμφάνισαν τα έσοδα από τις πωλήσεις των Mac, που ανήλθαν σε 7,38 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 10% σε ετήσια βάση και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 8,7 δισ. δολαρίων.

Ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε πως αναμένει επιτάχυνση των εσόδων στο τρέχον τρίμηνο, παρά το ότι «βλέπουμε να υπάρχουν κάποιοι θύλακες αδυναμίας».

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Apple έφτασε να ενισχύεται 3% προσυνεδριακά στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intel: «Βουτιά» στη μετοχή μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου

Amazon: Αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων και ράλι 10% για την μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider