GameStop: Καθαίρεσε τον CFO και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GameStop: Καθαίρεσε τον CFO και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού
Ο Ρεκούπερο, που εντάχθηκε στην εταιρεία ένα χρόνο πριν, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν για την Amazon, απομακρύνθηκε γιατί «δεν ταίριαζε στην κουλτούρα μας».

Την απομάκρυνση του επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων (CFO) της GameStop, Μάικ Ρεκούπερο, ανακοίνωσε η διοίκηση της αμερικανικής αλυσίδας videogame, παράλληλα με την απόφαση για απολύσεις εργαζομένων της σε μια προσπάθεια για αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας της, όπως μετέδωσε το CNBC.

Ο Ρεκούπερο, που εντάχθηκε στην εταιρεία ένα χρόνο πριν, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν για την Amazon, απομακρύνθηκε γιατί «δεν ταίριαζε στην κουλτούρα μας», δήλωσε στέλεχος της GameStop στο CNBC.

Tη θέση του θα λάβει η μέχρι πρότινος επικεφαλής των λογιστικών της εταιρείας, Ντιάνα Τζαζέχ, με σταθερές ετήσιες απολαβές 200.000 δολαρίων, που μπορεί να φτάσουν συνολικά στα 1,9 εκατ. δολάρια με την επίτευξη στόχων «μεταμόρφωσης» της εταιρείας, όπως σημειώνεται σε επιστολή της GameStop προς την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Οι απολύσεις προσωπικού θα αφορούν τον εταιρικό κλάδο της GameStop και όχι τους εργαζόμενους στον κλάδο του gaming, όπως αναφέρεται σε επιστολή της διοίκησης που ανακοίνωσε τις περικοπές προσωπικού. Από την αρχή του 2021, η GameStop έχει προσλάβει πάνω από 600 εταιρικά στελέχη, σύμφωνα με την επιστολή.

«Η αλλαγή θα είναι σταθερή καθώς εξελίσσουμε τις εμπορικές μας δραστηριότητες και λανσάρουμε νέα προϊόντα μέσω της ομάδας blockchain μας», έγραψε σε εσωτερικό σημείωμα ο CEO της Gamestop, Ματ Φουρλόνγκ.

Σημειώνεται πως μετά από την ανακοίνωση της καθαίρεσης του Ρεκούπερο, η μετοχή της GameStop έφτασε να χάνει έως και 6% πριν από το άνοιγμα της Παρασκευής στην Wall Street, ενώ έκλεισε την Πέμπτη με κέρδη 15%.

Η αξία κεφαλαιοποίησης της GameStop υπολογίζεται στα 10,29 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider