ΒΙΑΝΕΞ: «Ξεδιπλώνεται» ο επενδυτικός σχεδιασμός - Ολοκληρώθηκε πρότζεκτ 10 εκατομμυρίων

Newsroom
Μοιράσου το
ΒΙΑΝΕΞ: «Ξεδιπλώνεται» ο επενδυτικός σχεδιασμός - Ολοκληρώθηκε πρότζεκτ 10 εκατομμυρίων
Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου στον Γέρακα, σηματοδοτώντας επισήμως την ολοκλήρωση ενός μεγάλου επενδυτικού πρότζεκτ.

Οι νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στον Γέρακα, εγκαινιάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (28/06/2022), από τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, παρουσία των κυρίων Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Θάνου Πλεύρη, Υπουργού Υγείας.

Μετά από μια χρονιά-ρεκόρ για τον Όμιλο, η σταθερή αναπτυξιακή πορεία συνεχίζεται με μια νέα μεγάλη επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ. Στην πρώην έκταση της Beiersdorf Hellas, η οποία εξαγοράστηκε το 2021, μεταστεγάζεται η θυγατρική του Ομίλου ΒΙΑΝ Α.Ε, μεταφέρεται τμήμα της συσκευασίας, όλες οι αποθήκες των εταιρειών, καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, πρόκειται για μια έκταση 37 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους 18.000 τ.μ. Οι νέες εγκαταστάσεις, αφού εκσυγχρονίστηκαν με νέα ψηφιακά συστήματα, αποτελούν κατά ένα μέρος τους επέκταση του Εργοστασίου Α της ΒΙΑΝΕΞ. Επίσης, η ΒΙΑΝ αποκτά μια σύγχρονη έδρα. Η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο του φαρμακείου, με κύκλο εργασιών που το 2021 έφτασε τα 96 εκατ. ευρώ, η ΒΙΑΝ έχει εξαπλασιάσει τις πωλήσεις της τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ διαχειρίζεται πλήρως, ηγετικά brands Αυτοφροντίδας και διαθέτει ένα σημαντικό portfolio ώριμων συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν αποθήκες με συνολικό εμβαδόν περίπου 9.000 τ.μ., και χωρητικότητα ως και 10.000 παλέτες προϊόντων, ενώ συσκευάζονται και αποθηκεύονται περίπου 500 κωδικοί και προετοιμάζονται για διανομή σε 5.750 φαρμακεία ανά την Ελλάδα. Εκτιμάται δε ότι ετησίως οι παραγγελίες προς το δίκτυο των φαρμακείων θα αγγίζουν τις 60.000. Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν επιπλέον και Τμήμα Επικόλλησης ετικετών ΕΟΦ με πέντε γραμμές ετικετοκόλλησης, εκπαιδευτικούς χώρους και αρκετούς βοηθητικούς χώρους, αλλά και άνετα, νέα γραφεία και εξωτερικούς κήπους, προσφέροντας ένα εξαιρετικό περιβάλλον στους 225 εργαζομένους τους.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος, Όλγα Τρέμη. Καλώντας στο βήμα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, επισήμανε ότι η επένδυση δείχνει τη διάθεση της ΒΙΑΝΕΞ να συμβάλλει σε έναν ευρύτερο σκοπό, για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατά την ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η επένδυση, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, έγινε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με πολλά εμπόδια και αβεβαιότητες. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι για το διάστημα 2021- 2022, που "έτρεξε" η συγκεκριμένη επένδυση, το clawback και rebate σε επίπεδο Ομίλου, αγγίζει τα 95 εκατ. ευρώ. Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ πληρώνει πολύ μεγάλο τίμημα σε υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές.

Την τελευταία επταετία οι υποχρεώσεις του Ομίλου σε clawback και rebate ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι τα μη βιώσιμα βάρη για τα οποία φωνάζουμε, που φορτώνει το clawback στις φαρμακευτικές εταιρείες, μέσα στα δέκα χρόνια της εφαρμογής του. Είναι ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν στους εργαζομένους, σε νέες προσλήψεις, σε περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρειών, αλλά και των κοινωνικών δράσεων» και πρόσθεσε: «Παρά τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις και τα εμπόδια, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η ΒΙΑΝΕΞ επενδύουμε στην Ελλάδα.
Οι εταιρείες μας δεν έφυγαν ποτέ για να πάνε σε φορολογικούς παραδείσους. Επιμένουμε να στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας».

Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΒΙΑΝΕΞ, το οποίο περιλαμβάνει και τα εξής έργα:

- Στο Εργοστάσιο Α, νέα γραμμή για την παραγωγή φιαλιδίων και αμπουλών, επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ. Διπλασιάζεται, έτσι, η παραγωγική δυναμικότητα στις συγκεκριμένες φαρμακοτεχνικές μορφές.
- Στο Εργοστάσιο Γ, αναβάθμιση στείρων χώρων και εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής, για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας λυόφιλων προϊόντων, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.
- Στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών δημιουργείται Ερευνητικό Κέντρο για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, μια επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο project θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2023.

Παράλληλα, ο Όμιλος επεκτείνεται στα Βαλκάνια δημιουργώντας ένα δίκτυο πωλήσεων στις βαλκανικές χώρες για την προώθηση των προϊόντων της ΒΙΑΝΕΞ και των συνεργαζόμενων εταιρειών. Η επένδυση αυτή προϋπολογίζεται επίσης σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά το χαιρετισμό του προς τους καλεσμένους σημείωσε: «Σήμερα βρίσκομαι εδώ από απεριόριστο σεβασμό στην οικογένεια Γιαννακοπούλου, συνολικά για όσα έχει προσφέρει στην ελληνική οικονομία. Ως κυβέρνηση, έχουμε αποδείξει ότι πιστεύουμε στη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως μια σημαντική συνιστώσα για την πρόοδο της χώρας μας. Δεσμευόμαστε ότι θε συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθώντας να δημιουργούμε ένα περιβάλλον που θα βοηθά την άνθιση των επενδύσεων».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης απηύθυνε επίσης σύντομο χαιρετισμό: «Η ΒΙΑΝΕΞ μας έχει "συνηθίσει" σε επενδύσεις που δίνουν ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας. Έχει προσφέρει πολλά στο μεγάλο έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμβάλλοντας παράλληλα στη σημαντική ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος στην ακριτική Ελλάδα. Επίσης, όταν στην Ευρώπη η συζήτηση αφορά την παραγωγή και τα μεγέθη της, χαίρομαι που ελληνικές εταιρείες, όπως η ΒΙΑΝΕΞ, αξιοποιούν το επενδυτικό clawback και διευρύνουν την παρουσία τους στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον ορθολογισμό του clawback, γιατί τελικά όλα γίνονται για το καλό των Ελλήνων ασθενών».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., σημείωσε: «Η επένδυση αυτή αφορά τη διακίνηση και τα logistics κυρίως. Γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε αύξηση όγκου προϊόντων και η ανάγκη της διανομής ήταν μεγάλη. Κι εκεί επιλέξαμε να έχουμε ‘στρατηγική αυτονομία’ στη διανομή, έτσι ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από τρίτους, να μπορούμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα των προϊόντων μας και τέλος να διατηρούμε την πελατοκεντρική μας προσέγγιση. Επιπλέον, το επενδυτικό clawback έδωσε ώθηση και ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρχουν και πιο ευνοϊκοί όροι για όσες εταιρείες επιλέγουν να επενδύουν στην Αττική».

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ενώ την κορδέλα έκοψαν οι κύριοι Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η στενή οικογένεια του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η Διοικητική Ομάδα του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη με πολυετή προσφορά στον Όμιλο. Επιπλέον, καλεσμένοι ήταν εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, αλλά και συνεργάτες από τον κλάδο της υγείας, της φαρμακοβιομηχανίας, της επικοινωνίας, κ.α. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αττικής, Γεώργιος Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Δημόσιας Μέριμνας Αττικής, Ιωάννης Κεχρής, ο Δήμαρχος Παλλήνης – Γέρακα, Αθανάσιος Ζούτσος, οι Αντιδήμαρχοι Παλλήνης – Γέρακα, Δημήτριος Καρράς και Δημήτριος Μπαξεβάνης, κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δ. Γιαννακόπουλος: Ελπίζουμε ότι δεν θα αποδειχθεί μύθος η κατάργηση του clawback το 2025

ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.: Χρονιά – ρεκόρ το 2021 – «Εκτοξεύτηκαν» όλοι οι οικονομικοί δείκτες

Όλες οι ειδήσεις

17:33

Γερμανία: Αύξηση ρωσικών εισαγωγών παρά τις κυρώσεις

17:08

Aυτοκινητοβιομηχανίες: Κερδίζουν έδαφος τα οχήματα μηδενικών ρύπων στους εταιρικούς στόλους

16:53

Μιχαηλίδου: Παρατείνεται έως τις 17/8 η υποβολή αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

16:43

Κέρδη στη Wall Street, προς την 4η εβδομάδα κερδών S&P 500 και Nasdaq

16:30

Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης νέων για τη δημιουργία δικής τους επιχείρησης με κεφάλαιο κίνησης 14.800 ευρώ

16:21

ΗΠΑ: Πτώση στις τιμές εισαγωγών τον Ιούλιο, για πρώτη φορά φέτος

16:21

Κοζάνη: Οι πρώτες ποσότητες λιγνίτη στην αυλή της 5ης Μονάδας Πτολεμαΐδας

16:18

Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών σε όλο τον Πειραιά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

16:00

Μεντβέντεφ: «Ατυχήματα μπορούν να συμβούν και σε ευρωπαϊκά πυρηνικά εργοστάσια»

15:59

Apple: Ζητά από τους προμηθευτές να κατασκευάσουν τουλάχιστον όσα iPhone έκαναν πέρυσι

15:47

ΑΑΔΕ: Ανάκληση αλκοολούχου ποτού προέλευσης Ιταλίας από το Γενικό Χημείο του Κράτους

15:44

Δεκαπενταύγουστος: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων - Έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης

15:31

ΗΠΑ: Οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» μετοχές φαρμακευτικών με φόντο την υπόθεση Zantac

15:16

HSBC: Στα τέλη του έτους θα σταματήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

15:04

Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

14:54

Attica Group: Διπλή Πιστοποίηση κατά το διεθνές πρότυπο ISO 45001:2018

14:34

ΔΥΠΑ: Από 1/9 οι εγγραφές επιτυχόντων υποψηφίων στα ΙΕΚ - Τα δικαιολογητικά

14:27

Ιράν: Η πρόταση της ΕΕ για τα πυρηνικά «θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή»

14:24

Mercedes - CATL: Deal 7,3 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση - Δημιουργούν εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

14:20

Γερμανία: Εντός του Σεπτεμβρίου τα προσαρμοσμένα εμβόλια κατά των παραλλαγών ΒΑ.1 και ΒΑ.5

14:15

Βρετανία: Σε «κατάσταση ξηρασίας» τμήματα της χώρας - Στέρεψε η πηγή του Τάμεση, περιορισμοί στη χρήση νερού

13:59

Ισπανία: Σε ρεκόρ από το 1984 οι τιμές καταναλωτή τον Ιούλιο - Ανήλθαν στο 10,8%

13:45

Eurostat: Οι εμπορικές πτήσεις στην ΕΕ μειώθηκαν τον Ιούλιο, με εξαίρεση την Ελλάδα που αυξήθηκαν

13:35

Χατζηδάκης: Σε ποιους θα γίνει παραγραφή χρεών προς τον ΕΦΚΑ - Στην τελική ευθεία οι κύριες συντάξεις

13:33

Σταϊκούρας: Πότε θα πληρωθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις Power Pass και Fuel Pass 2

13:26

Σε «παροξυσμό» Τσαβούσογλου και Ακάρ κατηγορούν την Ελλάδα για «επεκτατισμό»

13:12

H ΕΚΤΕΡ ανέλαβε έργο αξίας 1,22 εκατ. ευρώ στην Τζια

13:08

Αύξηση του δείκτη τιμών εκροών στη γεωργία-κτηνοτροφία τον Ιούνιο κατά 9,8%

13:07

Domino's: Έκλεισε και το τελευταίο κατάστημα στην Ιταλία

13:07

Γκουτέρες (ΟΗΕ) από Σεούλ: Θα στηρίξουμε πλήρως τις προσπάθειες για αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας