Monte dei Paschi: Η παλαιότερη τράπεζα του κόσμου προχωρά σε ΑΜΚ 2,5 δισ. ευρώ, «κόβει» 4.000 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Monte dei Paschi: Η παλαιότερη τράπεζα του κόσμου προχωρά σε ΑΜΚ 2,5 δισ. ευρώ, «κόβει» 4.000 θέσεις εργασίας
Η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα κλείσει δεκάδες υποκαταστήματα ως μέρος πολυετούς σχεδίου της για ανανέωση του ισολογισμού της. 

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε έως και 2,5 δισ. ευρώ (2,64 δισ. δολάρια), προχωρά η ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena, ενώ ανακοίνωσε ότι θα περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα κλείσει δεκάδες υποκαταστήματα ως μέρος πολυετούς σχεδίου της για ανανέωση του ισολογισμού της.

Η παλαιότερη τράπεζα του κόσμου είπε ότι στοχεύει σε περικοπές περίπου 4.000 θέσεων εργασίας, μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου, κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει εξοικονόμηση 270 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2023 έναντι εφάπαξ κόστους αναδιάρθρωσης 800 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα κλείσει περίπου 150 καταστήματα, με το δίκτυό της να ανέρχεται σε περίπου 1.200 καταστήματα.

Η ΑΜΚ αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους, ενώ η Monte dei Paschi προγραμματίζει έκτακτη γενική συνέλευση τέλη Σεπτεμβρίου για την έγκρισή της από τους μετόχους.

«Σήμερα η τράπεζά μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, ανανεώνοντας την αναπτυξιακή της πορεία και στοχεύοντας να φτάσει σε ένα ισχυρό επίπεδο κεφαλαίου, διατηρώντας παράλληλα τη δική της ταυτότητα και αξιοποιώντας τη μοναδική της ιστορία», δήλωσε η πρόεδρος της Monte dei Paschi, Patrizia Grieco.

Η Monte dei Paschi διευκρίνισε ότι η ιταλική κυβέρνηση, μέτοχος που ελέγχει την τράπεζα με ποσοστό 64,23%, στηρίζει πλήρως το σχέδιό της, το οποίο θα επιτρέψει στην τράπεζα να επιστρέψει το 30% των καθαρών κερδών της για το 2025 και το 2026 στους μετόχους.

Σημειώνεται πως η ιταλική τράπεζα έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια από έναν τεράστιο αριθμό επισφαλών δανείων και ένα δικαστικό σκάνδαλο. Μετά την παραλίγο κατάρρευσή της το 2017, η κυβέρνηση δαπάνησε περίπου 5,4 δισ. ευρώ για να την κρατικοποιήσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στο «στάδιο συναγερμού» το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο - Ξεπερνά το 5% η άνοδος στο φυσικό αέριο

Το ρούβλι «καλπάζει» σε υψηλά 7ετίας: Ποιοι οι λόγοι και πόσο βιώσιμο είναι;

Το τέλος του «φθηνού χρήματος» θέτει εν αμφιβόλω ευρωπαϊκά deals 25 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider