Δέκα βραβεία από την Εθνική για την καινοτομία και την τεχνολογία

Newsroom
Μοιράσου το
Δέκα βραβεία από την Εθνική για την καινοτομία και την τεχνολογία
Με την τελετή βράβευσης 10 νέων καινοτόμων ομάδων και επιχειρήσεων, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» που διοργάνωσε για δωδέκατη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds.

Με την τελετή βράβευσης 10 νέων καινοτόμων ομάδων και επιχειρήσεων, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» που διοργάνωσε για δωδέκατη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds.

Η «Γιορτή της Καινοτομίας» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μελά και αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η Εθνική στηρίζει σταθερά και ενθαρρύνει τις καινοτόμες επιχειρήσεις, την τεχνολογική πρόοδο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, κατά την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε : «Η επιτυχία του NBG Business Seeds μας δείχνει ότι ο συνδυασμός καινοτόμου τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας μπορεί να γίνει ο καταλύτης για την αλλαγή του οικονομικού προτύπου της χώρας. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, ώστε να καλύψει ταχύτερα το κενό που τη χωρίζει από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Στην Εθνική πιστεύουμε στο δυναμισμό των ελληνικών παραγωγικών δυνάμεων και ιδίως των νέων. Επενδύουμε συστηματικά και με συνέπεια στην καινοτομία και την τεχνολογία. Είναι τα εργαλεία μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πελατών μας, των ανθρώπων μας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο κ. Χρίστος Δήμας Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, ο οποίος υπογράμμισε: «Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στην Εθνική Τράπεζα για την διοργάνωση του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, που προωθεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται δράσεις σαν αυτήν, που επιβραβεύουν και υποστηρίζουν τους νέους ταλαντούχους επιστήμονες και επιχειρηματίες. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στους νικητές του διαγωνισμού. Η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο δυναμικό, που σε συνδυασμό με την περαιτέρω εξωστρέφεια του οικοσυστήματος καινοτομίας και το φιλικότερο επενδυτικό περιβάλλον που διαθέτει, μπορεί να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.»

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος ανέφερε ότι «η ποικιλότροπη στήριξη και η χρηματοδότηση επενδύσεων καινοτομίας και τεχνολογίας, πυροδοτεί πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία. Ενισχύουν τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, την ψηφιακή προσαρμοστικότητα, και την παραγωγικότητα στη χώρα μας, ενώ τονώνουν τόσο την εγχώρια καινοτομία, όσο και τη δυνατότητα συμμετοχής σε παγκόσμιες αλυσίδες αξίας. Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο και οι δομικές και ψηφιακές εξελίξεις σε συνδυασμό με την ισχυρή δέσμευση της Δημόσιας Διοίκησης αρχίζουν να εμφανίζουν αποτελέσματα».

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Χριστίνα Θεοφιλίδη, υπογράμμισε σχετικά: «Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί 12 χρόνια δραστηριοποίησης της Εθνικής Τράπεζας στο οικοσύστημα της καινοτομίας με δράσεις χρηματοδότησης, ανάδειξης, προβολής, ενημέρωσης καθοδήγησης και δικτύωσης. Το 2010 ξεκινήσαμε το ΝΒG Business Seeds, ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας μια σειρά από πρωτιές. Μεταξύ άλλων, ξεκινήσαμε τον πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας, υποδεχόμενοι πάνω από 7.000 συμμετοχές ενώ απονείμαμε συνολικά βραβεία αξίας 600 χιλ. ευρώ. Ανταποκριθήκαμε επίσης στο κάλεσμα της πολιτείας και συμμετέχουμε ενεργά στη σημαντική πρωτοβουλία Elevate Greece και είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για τη συνεργασία μας με 13 δημόσια πανεπιστήμια και 4 ερευνητικά κέντρα. Η Καινοτομία μας αφορά και μας απασχολεί όμως και ως προς τη λειτουργία της Τράπεζας μας. Στη διεργασία ψηφιακού μετασχηματισμού, το πρόγραμμα NBG Business Seeds αποτελεί για εμάς ένα ζωντανό και δυναμικό κανάλι εντοπισμού και ανάδειξης καινοτόμων εγχειρημάτων. Με σημαντικές δράσεις, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την Καινοτομία, αλλά μεταλλάσσεται και η ίδια, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στις προκλήσεις που μας επιφυλάσσει».

Οι βραβευθείσες εταιρείες

Πρώτος νικητής αναδείχθηκε η εταιρεία Deepmed που βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο €20.000 για ένα διαγνωστικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για σταδιοποίηση του καρκίνου πολλαπλών τύπων, μέσω ανίχνευσης μεταστάσεων σε λεμφαδένες από ψηφιοποιημένα πλακίδια μικροσκοπίου.

Δεύτερο βραβείο για την εταιρεία Gep με χρηματικό έπαθλο €10.000 που κατασκευάζει drones για χρήση από γεωπόνους και καλλιεργητές, καταγράφοντας την υγεία φυτών και καλλιεργειών με στόχο την αύξηση της παραγωγής, την μείωση του κόστους και των φυτοφαρμάκων,

Τρίτο βραβείο για την εταιρεία ΑidPlex με χρηματικό έπαθλο €6.000 για τη Scolionsense μια έξυπνη φορητή συσκευή που παρακολουθεί τη θεραπεία της σκολίωσης, μειώνοντας την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης στη σπονδυλική στήλη,

Τέταρτο βραβείο για την εταιρεία Metabio, μια πλατφόρμα για ασθενείς, μονάδες υγείας, βιοτράπεζες και ερευνητικά κέντρα, με στόχο τη βελτιστοποίηση του κύκλου ανάπτυξης φαρμάκων, μειώνοντας έτσι δραστικά το κόστος της πρωτογενούς παραγωγής και αυξάνοντας την αξία του βιοδείγματος.

Απονεμήθηκαν επίσης χρηματικά έπαθλα, για τα υπόλοιπα βραβεία, από 1.500 ευρώ σε έξι ομάδες:

  • Cognitivplus για μια προηγμένη λύση ΑΙ ανάγνωσης και ανάλυσης νομικών κειμένων και εγγράφων που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία εξαγωγής και να βελτιώσει την ανάλυση των εγγράφων, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις να επιτύχουν ταχύτερη και καλύτερη λήψη αποφάσεων.
  • Elektronio Patin-e είναι ένα μοντέλο ηλεκτρικού πατινιού που εστιάζει στην ασφάλεια και στην άνεση και εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον.
  • Kryptonio Wallet για ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων «χωρίς κλειδί», ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τη διαχείριση των ιδιωτικών κλειδιών ή την ασφαλή αποθήκευση φράσεων αρχικής σελίδας
  • myTeam για μια εφαρμογή που βοηθά αθλητικά σωματεία, προπονητές, αθλητές και γονείς να ψηφιοποιήσουν και να βελτιστοποιήσουν όσες διαδικασίες συμβαίνουν καθημερινά ανάμεσα τους.
  • Oviview για μία διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, η οποία προσφέρει την ευκαιρία για γρήγορο και εύκολο φιλτράρισμα των υποψηφίων στα πρώτα στάδια αξιολόγησης. Χρησιμοποιώντας την κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή, καθιστά μη αναγκαία την παράλληλη ενεργή συμμετοχή υποψηφίων και εργοδοτών, και καταγράφει ετεροχρονισμένα κάθε συνέντευξη, παρέχοντας παράλληλα στους εργοδότες την δυνατότητα βαθμολόγησης, σημειώσεων και πρόσβασης στα χαρακτηριστικά των υποψηφίων.
  • Shiplemon για μια πλατφόρμα διαχείρισης αποστολής δεμάτων. Η πλατφόρμα έχει συνδεθεί με τις εταιρείες Κούριερ και βοηθάει τους χρήστες να επιλέξουν τον καλύτερο τρόπο για να στείλουν το δέμα τους συγκρίνοντας τιμές, χρόνους παράδοσης και αξιοπιστία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:50

Γαλλία: Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται η κορύφωση του νέου επιδημικού κύματος

10:43

Intracom: Σε συζητήσεις με επενδυτές για τη συμμετοχή στην Intrakat

10:40

«Συναλλαγή της χρονιάς» το Project Galaxy της Alpha Bank στα NPL Securitisation Awards

10:39

Τι κέρδισε τελικά ο Ερντογάν με την πίεση στο ΝΑΤΟ

10:35

Πάρκο Περιβολάκι: Ένας νέος «πράσινος» προορισμός στο Κουκάκι, αποκτά νέα πνοή από την FIX Hellas

10:34

Με απώλειες αποχαιρετούν οι ευρωαγορές το α' εξάμηνο

10:29

Σε νέο υψηλό - ρεκόρ ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούνιο

10:29

Ποιος «σορτάρει» την Ευρώπη και ποιος κλείνει τα μάτια

10:25

ΕΡΓΟΣΕ: Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη σύγχρονου, ασφαλούς και περιβαλλοντικά φιλικού σιδηροδρομικού δικτύου

10:21

Υγεία: Ο κορονοϊός «ξεγλιστρά» από το αντιικό Paxlovid της Pfizer

10:05

Space Hellas: Ψηφιακό Πολιτιστικό Δίκτυο των Λαογραφικών Μουσείων της Σάμου

10:00

Gazprom: Αυξάνει την παροχή φυσικού αερίου προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ

09:44

Xerox: Απεβίωσε ο CEO, John Visentin

09:43

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό το απόγευμα - Μέτρα «πριν το κύμα γίνει τσουνάμι» ζητά ο Καπραβέλος

09:26

UBS: Πρόστιμο 25 εκατ. δολ. για λάθος στρατηγική -Αιτία η ελλιπής εκπαίδευση συμβούλων

09:22

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας, σφίγγει ο κλοιός στη Λισιτσάνσκ

09:11

Επίθεση με βαριοπούλες σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κυψέλη

08:56

Σχοινάς: Έντονη αντίδραση για την κατοχύρωση του σήματος "turkaegean"

08:55

Αναστασιάδης σε Ερντογάν: Έτοιμοι να επαναλάβουμε τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

08:51

Ουκρανία: Η Βρετανία αποδεσμεύει στρατιωτική βοήθεια επιπλέον 1 δισ. λιρών

08:49

Οι ΗΠΑ «απογοητευμένες» για την έκβαση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών με το Ιράν

08:47

Διεθνής Αμνηστία: Ο βομβαρδισμός θεάτρου στη Μαριούπολη ήταν «ξεκάθαρα» έγκλημα πολέμου

08:35

Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για το Fuel Pass 2

08:32

Ιταλία: Ο Ντράγκι επιστρέφει εσπευσμένα από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ εξαιτίας εντάσεων με το Κίνημα 5 Αστέρων

08:30

Λείπει από την ελληνική βιομηχανία το εξειδικευμένο προσωπικό – Ο κρίσιμος ρόλος της κατάρτισης

08:28

Νομοσχέδιο για αδειοδότηση ΑΠΕ: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή - Περαιτέρω επιτάχυνση ζητούν οι φορείς της αγοράς

08:22

ΕΤΕ: Συμφωνία για τη νέα 3ετή επιχειρησιακή σύμβαση – Και επίδομα ακρίβειας έως 700 ευρώ

08:18

Επέκταση σε νέες αγορές και νέος γύρος χρηματοδότησης τα επόμενα στοιχήματα της Pandas

08:17

Η ανακύκλωση δεν αποτελεί το μοναδικό γρανάζι της κυκλικής οικονομίας

08:10

Ακίνητα: Ελκυστικός προορισμός τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου – Ανοδική πορεία σε ζήτηση και τιμές