El Pack: Η 1η ελληνική βιομηχανία που ολοκληρώνει την περιβαλλοντική αδειοδότηση για χρήση LNG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
El Pack: Η 1η ελληνική βιομηχανία που ολοκληρώνει την περιβαλλοντική αδειοδότηση για χρήση LNG
Ο συγκεκριμένος σταθμός διαθέτει αποθηκευτική δυναμικότητα 180 m3 , με δυνατότητα επέκτασης έως τα 360 m3. 

Η εταιρεία “EL PACK” κάνει ένα ακόμη καθοριστικό βήμα προς την εποχή του LNG, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, καθώς η ισχυρή προσήλωση της εταιρείας στην ενεργειακή βιωσιμότητα σε συνδυασμό με την πλούσια τεχνογνωσία της Blue Grid ως προμηθευτή LNG, κάνουν πράξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αξιοποίηση λύσεων LNG μικρής κλίμακος (small scale LNG) στη χώρα μας.

Η παραγωγική μονάδα χάρτου της EL PACK στην Δαμάστα Φθιώτιδας, αποτελεί πλέον την πρώτη βιομηχανική εγκατάσταση στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε επιτυχώς την περιβαλλοντική της αδειοδότηση για την εγκατάσταση του πρώτου σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG.

Ο συγκεκριμένος σταθμός διαθέτει αποθηκευτική δυναμικότητα 180 m3 , με δυνατότητα επέκτασης έως τα 360 m3.
Η δυναμικότητα αεριοποίησης του σταθμού φτάνει τα 2400 Nm3/h και καλύπτει πλήρως τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της βιομηχανίας.

Τον σχεδιασμό, εγκατάσταση, λειτουργία του σταθμού καθώς και την προμήθεια του καυσίμου έχει αναλάβει η Blue Grid, η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην προμήθεια εναλλακτικών καυσίμων στη ΝΑ Ευρώπη (μέλος του Ομίλου Molgas, του μεγαλύτερου προμηθευτή LNG στην Ευρώπη).

Η προμήθεια του LNG θα γίνεται με τα ειδικά βυτιοφόρα οχήματα της Blue Grid, τα οποία θα μεταφορτώνουν το καύσιμο από την καινούργια εγκατάσταση μεταφόρτωσης βυτιοφόρων του ΔΕΣΦΑ, που ξεκινά να λειτουργεί αυτό το καλοκαίρι στη Ρεβυθούσα.

Αξιοποιώντας το LNG ως καύσιμο, η EL PACK απομακρύνεται από τα πετρελαιοειδή καύσιμα (μαζούτ) και στρέφεται στο φυσικό αέριο, επιτυγχάνοντας άμεση εξάλειψη των κυριότερων ατμοσφαιρικών ρύπων (SΟx, NOx, μικροσωματίδια) και δραστική μείωση των αερίων του θερμοκηπίου (μείωση εκπομπών CO2 κατά 30%).

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, πολύ σύντομα, η EL PACK θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της σε παραγωγή θερμότητας, ενώ παράλληλα δρομολογεί την εγκατάσταση συστήματος συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), για την περαιτέρω αναβάθμιση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η EL PACK καθίσταται πλέον πρότυπο βιωσιμότητας για την πατρίδα μας, σε συνεργασία με μία ελληνική εταιρεία, την Blue Grid, που επίσης πρωταγωνιστεί στον καινοτόμο τομέα της προμήθειας LNG και καθαρών καυσίμων σε περιφερειακό επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mediterranean Gas: Σε λειτουργία στις αρχές 2024 η «πύλη εισόδου» LNG στον Βόλο

Gastrade: Μεγάλο ενδιαφέρον της αγοράς και για τη 2η «πύλη εισόδου» LNG στην Αλεξανδρούπολη

gazzetta
gazzetta reader insider insider