Citco: Τα hedge funds ετοιμάζονται για ρευστοποιήσεις 20 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citco: Τα hedge funds ετοιμάζονται για ρευστοποιήσεις 20 δισ. δολαρίων
Τα hedge funds έχουν καταγράψει εκτεταμένες απώλειες τους πρόσφατους μήνες, εν μέσω παραγόντων όπως η γεωπολιτική πίεση, η αύξηση του πληθωρισμού και η συρρίκνωση της οικονομίας. 

Διεθνώς τα hedge funds ετοιμάζονται για ρευστοποιήσεις επενδυτικών κεφαλαίων αξίας σχεδόν 20 δισ. δολαρίων στο υπόλοιπο του 2022, ακόμα και αν στο πρώτο τρίμηνο σημειώθηκαν καθαρές εισροές κεφαλαίων.

Σύμφωνα με έκθεση της Citco Group, οι επενδυτές ήδη έχουν προγραμματίσει να αποσύρουν 13,5 δισ. δολάρια από τα hedge funds στο τρέχον τρίμηνο και επιπλέον 6,3 δισ. δολάρια για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Παρότι οι αριθμοί αυτοί είναι μικρότεροι σε σχέση με τις ρευστοποιήσεις ύψους 39 δισ. δολαρίων, που σημειώθηκαν στο α΄ τρίμηνο του 2022, μπορούν να αλλάξουν δραστικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ανάλογα με τους όρους των funds ή τις δράσεις των επενδυτών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα hedge funds έχουν καταγράψει εκτεταμένες απώλειες τους πρόσφατους μήνες, εν μέσω παραγόντων όπως η γεωπολιτική πίεση, η αύξηση του πληθωρισμού και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Μεγάλα funds, όπως αυτά που διαχειρίζονται η Tiger Global Management και η Melvin Capital Management, είναι μεταξύ αυτών που έχουν υποστεί πολύ σημαντικές απώλειες.

Οι αριθμοί δεν δείχνουν πιθανές νέες επενδύσεις.

Ο κλάδος προσέλκυσε εισροές 13,6 δισ. δολαρίων το α' τρίμηνο, περισσότερα από τα διπλά σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, καθώς οι νέες συνδρομές έφτασαν τα 52,5 δισ. δολάρια και καταφέρνοντας να ξεπεράσουν τις ρευστοποιήσεις. Όμως, μόνο το 40% των hedge funds διεθνώς «έβγαλαν» χρήματα το α' τρίμηνο, σε σύγκριση με 61%, το τρίμηνο που προηγήθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι εκρηκτικές αγορές «χάρισαν» 15,8 δισ. δολάρια στους κορυφαίους hedge fund managers το 2021

Τα 20 κορυφαία hedge funds στον κόσμο το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider