EasyJet: Μείωση ζημιών, αύξηση κρατήσεων αλλά αδυνατεί να δώσει guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EasyJet: Μείωση ζημιών, αύξηση κρατήσεων αλλά αδυνατεί να δώσει guidance
Με τους ανθρώπους να κάνουν κρατήσεις πιο κοντά στην αναχώρηση τους από ό,τι πριν από την πανδημία, ακόμη και η βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη είναι περιορισμένη, ανακοίνωσε την Πέμπτη η EasyJet. 

Συρρίκωνση ζημιών α’ εξαμήνου ανακοίνωσε η EasyJet ενώ παράλληλα καταγράφει αύξηση στις καλοκαιρινές κρατήσεις, αν και η εταιρεία επισημαίνει πως υπάρχει υπερβολική αβεβαιότητα σχετικά με τη ζήτηση ώστε να μπορέσει να παράσχει οικονομικές προβλέψεις για το σύνολο της χρήσης που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο.

Με τους επιβάτες να κάνουν πλέον κρατήσεις πιο κοντά στην αναχώρηση τους από ό,τι πριν από την πανδημία, ακόμη και η βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη είναι περιορισμένη, ανακοίνωσε την Πέμπτη η EasyJet.

Οι πωλήσεις τις τελευταίες 10 εβδομάδες είναι 6% πάνω από τα επίπεδα του 2019, αν και σχεδόν τα δύο τρίτα των θέσεων για τους κρίσιμους τρεις μήνες που ξεκινούν τον Ιούλιο παραμένουν διαθέσιμα.

Ο αερομεταφορέας, με έδρα το Λούτον της Αγγλίας, τονίζει ότι επομένως «δεν θα ήταν σκόπιμο να παράσχει περαιτέρω οικονομικό guidance για το οικονομικό έτος 2022».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημία προ φόρων 545 εκατ. λιρών ή 673 εκατ. δολαρίων για το α’ εξάμηνο έως τον Μάρτιο.

Η αυξανόμενη πίεση για περαιτέρω προσωπικό όσο ανεβαίνει η ζήτηση λόγω της ανάκαμψης από την πανδημία, έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, ειδικά στα βρετανικά αεροδρόμια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η easyJet αφαιρεί καθίσματα από τις πτήσεις της για μείωση του κόστους

EasyJet: Ακυρώθηκαν πάνω από 200 πτήσεις λόγω του κορονοϊού

CEO EasyJet: Ο χειμώνας δεν ξεγράφεται λόγω της «Όμικρον»

gazzetta
gazzetta reader insider insider