Υπ. Υγείας: Σύσταση Επιτροπής για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Novartis

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπ. Υγείας: Σύσταση Επιτροπής για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Novartis
Έργο της Επιτροπής είναι να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την έναρξη και τη διεξαγωγή διαλόγου με τη NOVARTIS Α.Ε.Β.Ε., με σκοπό την επίτευξη εξωδικαστικής συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς με την εταιρεία.

Επιτροπή Διαπραγμάτευσης με έργο να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την έναρξη και τη διεξαγωγή διαλόγου με τη NOVARTIS Α.Ε.Β.Ε., με σκοπό την επίτευξη εξωδικαστικής συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς με την εταιρεία, συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Σύμφωνα με την απόφαση, που αναρτήθηκε την Τετάρτη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ως μέλη της ορίζονται οι:

1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.
2. ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.
3. ΜΑΚΑΡΟΥΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Δικηγόρος, Προϊσταμένη του Γραφείου Νομικών Υποθέσεων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), με αναπληρώτρια την ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ, Δικηγόρο, Γραφείο Νομικών Υποθέσεων του Ε.Ο.Φ., ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).
4. ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Εφέτης Αθηνών, αποσπασμένος στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
5. ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Φαρμακοποιός, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ως εκπρόσωπος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και γραμματέας η ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ. Η θητεία της Επιτροπής θα λήξει με την ολοκλήρωση του έργου της.

«Έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο από τη Novartis. Ήδη υπάρχει πρόταση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ήδη συστήνουμε τις Επιτροπές και θα ζητήσουμε και παρουσία με δικηγορικό γραφείο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στη βάση της απόφασης του Νιου Τζερσεϊ. Όποιος ξέρει στοιχειώδη νομικά γνωρίζει ότι αυτή η απόφαση απευθύνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες που συνδέονται είτε με υπερσυνταγογράφηση είτε με κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ή με συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές», ανέφερε προ μηνών από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τη Novartis με την απολογία του Δ. Παπαγγελόπουλου - Οι οκτώ κατηγορίες

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα μπορέσει να αποφύγει τις απαντήσεις γύρω από το σκάνδαλο Novartis

Πλεύρης: Διεκδικούμε χρήματα από τη Novartis - Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider