Εξαγορών συνέχεια για την Εpsilon net - Αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην Digital4U

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγορών συνέχεια για την Εpsilon net - Αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην Digital4U
Στόχος να διευρύνει το μερίδιό της στην αγορά αλλά και το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει. Τι προβλέπει η εξαγορά

Την στρατηγική των εξαγορών και των συνεργειών με στόχο να διευρύνει το μερίδιό της στην αγορά αλλά και το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει συνεχίζει η Epsilon Net. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου Πληροφορικής και Διαφήμισης, «DIGITAL4U», έναντι μισού εκατ. ευρώ.

Τι προβλέπει η εξαγορά

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε η Epsilon Net απέκτησε το 51% της εταιρείας Digital4U, η οποία δραστηριοποιείται από το 2013 στον χώρο του e-Commerce & Digital marketing, έναντι συνολικού τιμήματος 0,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, με συμφωνία των μερών, στην Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί την 14/04/2022, θα αποφασιστεί αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας μετά την ολοκλήρωση της οποίας το ποσοστό της Epsilon Net θα ανέλθει σε 60%.

Το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρίας εξακολουθεί να ανήκει στους βασικούς ιδρυτές της, μεταξύ των οποίων και ο κ. Χρήστος Κωστούλας, ο οποίος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Διευθύνων Σύμβουλος, διατηρώντας παράλληλα το 24,5% της DIGITAL4U ( μετά την αναμενόμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου θα διαμορφωθεί σε 20%)

Ποια είναι η Digital4U

Η Digital4U, επικεντρώνεται στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής Διαδικτυακής Επικοινωνίας για κάθε επιχείρηση και μέχρι σήμερα διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή/βελτιστοποίηση αλλά και προώθηση, eshop/ecommerce solutions προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα σχετικών λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί σήμερα 32 εξειδικευμένα στελέχη. Κατά τη διάρκεια των 9 ετών λειτουργίας, η DIGITAL4U κατάφερε να προσελκύσει ορισμένα από τα δημοφιλέστερα brands της ελληνικής αγοράς και να εισάγει καινοτόμες λύσεις στον διαρκώς εξελισσόμενο χώρο του διαδικτυακού marketing. Έχει βραβευτεί, τόσο σε διεθνείς όσο και σε εγχώριους διαγωνισμούς για έργα της στο e-Commerce και στο SEO. Ο κύκλος εργασιών της DIGITAL4U για τη χρήση του 2021 ανήλθε σε 1,36 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 27% σε σχέση με το 2020, ενώ τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων, τόκων αποσβέσεων ( EBITDA) ανήλθαν σε 229 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 75% σε σχέση με το 2020. Μέχρι και τις 31/12/2021, η εταιρεία εμφάνιζε μηδενικό τραπεζικό δανεισμό ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα, ανέρχονταν σε 314 χιλ. ευρώ.

Στόχος η επέκταση χαρτοφυλακίου και μεριδίου αγοράς

Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί κι ένα βασικό βήμα για την είσοδο του Ομίλου στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του e-shop/e-Commerce & Digital Marketing, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις end to end για κάθε επιχείρηση. Παράλληλα βέβαια συμβαδίζει με τα σχέδια της εταιρείας για επέκταση σε συμπληρωματικά προϊόντα και υπηρεσίες και ενισχύει τη στρατηγική της για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες της. Να θυμίσουμε άλλωστε ότι η εταιρεία έχει προβεί σε πολυάριθμες εξαγορές το τελευταίο διάστημα. Για την ακρίβεια το 2021 ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Singular Logic σε συνεργασία με την Space Hellas ενώ πραγματοποίηθηκαν και οι εξαγορές των εταιρειών Technolife, iQom και PCS. Τον περασμένο Ιανουάριο ολοκλήρωσε με επιτυχία την απόκτηση της CSA A.E. leader στο χώρο του λογισμικού για φαρμακεία και φαρμακαποθήκες.

Η εν λόγω στρατηγική αναμένεται να συνεχιστεί, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της κατά την τελευταία παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Όπως είχε εκτιμήσει τότε η διοίκηση της εισηγμένης, ο όμιλος μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ιδιωτικού τομέα, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων και το μερίδιο αγοράς 75% που διαθέτει στην αγορά των λογιστικών γραφείων που υποστηρίζουν περισσότερες από 750.000 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Σημειωτεόν ότι η Epsilon Net υπερδιπλασίασε τα έσοδα της το 2021 σε σχέση με το 2020, και έχει θέσει τον πήχη των εσόδων για το 2022 στα 75 εκατ. ευρώ, δηλαδή 25 εκατ. ευρώ παραπάνω από πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EpsilonNet: Απέκτησε το 51% της DIGITAL 4U, για 500.000 ευρώ

Epsilon Net: Αγορά αυτόνομου κτιριακού συγκροτήματος στην Θεσσαλονίκη

Epsilon Net: Εκτόξευση κατά 221,85% στα καθαρά κέρδη του 2021 - Στα 50,51 εκατ. ο κύκλος εργασιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider