Κέρδη άνω του 6% για τη μετοχή της Toshiba υπό το ενδεχόμενο προσφοράς της Bain Capital

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άνω του 6% για τη μετοχή της Toshiba υπό το ενδεχόμενο προσφοράς της Bain Capital
Η Bain Capital ανέφερε ότι θέλει να διεξάγει προσεκτικές συζητήσεις με τη διοίκηση της Toshiba, την ιαπωνική κυβέρνηση και τράπεζες σχετικά με μια πιθανή προσφορά.

Άνοδο άνω του 6% εμφάνισε η μετοχή της Toshiba Corp., καθώς η Bain Capital εξετάζει ενδεχόμενη προσφορά για την ιαπωνική εταιρεία.

Η Bain Capital ανέφερε, μετά το κλείσιμο της αγοράς την Πέμπτη, ότι θέλει να διεξάγει προσεκτικές συζητήσεις με τη διοίκηση της Toshiba, την ιαπωνική κυβέρνηση και τράπεζες σχετικά με μια πιθανή προσφορά. Σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της, η αμερικανική εταιρεία διευκρίνισε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Οι μετοχές της Toshiba διαπραγματεύονται σε ένα εύρος μεταξύ 4.500 και 5.000 γεν τους τελευταίους αρκετούς μήνες καθώς διατηρήθηκαν οι προσδοκίες και οι αμφιβολίες για μια πιθανή εξαγορά από εταιρείες ιδιωτικών μετοχών.

Μεταξύ άλλων, η Toshiba δραστηριοποιείται σε κλάδους, όπως η πυρηνική ενέργεια και ο αμυντικός εξοπλισμός.

Η ανακοίνωση της Bain Capital ακολούθησε τη δήλωση ενός εκ των σημαντικότερων μετόχων της Toshiba, της Effissimo Capital Management Pte. Ltd., που ανέφερε ότι θα πουλούσε το μερίδιό της στην Bain Capital εάν η τελευταία κατέθετε προσφορά για την εταιρεία.

Η Toshiba, ωστόσο, σημείωσε πως δεν συμμετείχε στις συζητήσεις μεταξύ της Effissimo και της Bain σχετικά με μια πιθανή προσφορά εξαγοράς της Bain.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GameStop: Προχωρά στην πρώτη διάσπαση μετοχών από το 2007 - «Άλμα» 17% μετασυνεδριακά

Η Panasonic επενδύει 5 δισ. δολάρια σε μπαταρίες ηλεκτροκίνησης και λογισμικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider