Υψηλές πιέσεις στη Nike λόγω Κίνας και πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλές πιέσεις στη Nike λόγω Κίνας και πολέμου στην Ουκρανία
Nike
Σε έναν κλάδο που πιέζεται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, η Nike δέχεται ισχυρότερο πλήγμα.

Σε έναν κλάδο που πιέζεται ιδιαίτερα από τον συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό, η Nike είναι αυτή που δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα, καθώς η έκθεσή της στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έθεσαν τη μετοχή της στη χειρότερη τριμηνιαία πορεία από το 2008.

Η μετοχή υποχωρεί κατά 23% φέτος, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από την πτώση του 12% του δείκτη αγαθών διακριτικής ευχέρειας του S&P 500, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός βλάπτει την ψυχολογία και τα «πορτοφόλια» των αγοραστών.

Οι ελλείψεις στο σκέλος της παραγωγής και οι καθυστερήσεις στις μεταφορές ειδικότερα συνιστούν μια «δύσκολη στην πρόβλεψη» έκθεση, σύμφωνα με την αναλύτρια της Morgan Stanley, Kimberly Greenberger. Ακόμα κι αν η εταιρεία επιτύχει ένα τρίμηνο beat and raise, η αβεβαιότητα σχετικά με τους παράγοντες υποαπόδοσης στην Κίνα, οι πιθανές επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα επίπεδα αποθεμάτων θα μπορούσαν να διατηρήσουν το εύρος κίνησης της μετοχής αρκετά περιορισμένο.

«Είναι απίθανο τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου να δώσουν μια λύση σε αυτές τις δύσκολες συζητήσεις, καθυστερώντας οποιαδήποτε σημαντική επαναξιολόγηση για το τέταρτο τρίμηνο (τον Ιούνιο) ή μετά», έγραψε ο Greenberger σε σημείωμα την περασμένη εβδομάδα.

Η αναλύτρια της BofA Securities, Lorraine Hutchinson, μείωσε πρόσφατα τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή για το 2022 και το 2023, επικαλούμενη την έκθεση στη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη καθώς και την αστάθεια που σχετίζεται με τον Covid στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider