Αφοί Κορδέλλου για Ουκρανία - Ρωσία: Δεν πραγματοποιεί πωλήσεις σε καμία από τις δυο χώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφοί Κορδέλλου για Ουκρανία - Ρωσία: Δεν πραγματοποιεί πωλήσεις σε καμία από τις δυο χώρες
Η Εταιρεία δεν έχει στοιχεία του ενεργητικού της σε καμία από τις δυο χώρες.

Διευκρινίσεις για την πιθανή επίδραση που θα έχουν στις δραστηριότητές της οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία και Ρωσία δίνει η διοίκηση της Αφοί Χ. Κορδέλλου ΑΕΒΕ, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναλυτικά, αναφέρει:

1. Η Εταιρεία δεν έχει στοιχεία του ενεργητικού της, ούτε πραγματοποιεί πωλήσεις σε καμία από τις δυο χώρες. Κατά τη χρήση 2021, δεν πραγματοποίησε καμία αγορά από τη Ρωσία, ενώ οι αγορές που πραγματοποίησε από την Ουκρανία κάλυψαν το 17% των συνολικών αγορών εμπορευμάτων. Για τα είδη Ουκρανικής προέλευσης που αγόρασε η Εταιρεία το 2021, υπάρχουν εναλλακτικοί προμηθευτές, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και σε άλλες γειτονικές χώρες.

2. Οι εξελίξεις είναι πολύ πρόσφατες για να μας επιτρέψουν να κάνουμε αξιόπιστες εκτιμήσεις αναφορικά με την επίδραση τους στις οικονομικές επιδόσεις της Εταιρείας.

3. H Διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές της ώστε να μπορεί εγκαίρως να αξιολογεί τις διακυμάνσεις των τιμών και την επίπτωση στη διαθεσιμότητα των προϊόντων, ώστε να προσαρμόζει τη στρατηγική της εξισορροπώντας τους οικονομικούς δυνητικούς κινδύνους και εξασφαλίζοντας την ομαλή εξυπηρέτηση των πελατών της. Στην περίπτωση που η κρίση έχει μεγάλη διάρκεια, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της θα επανεκτιμηθούν και η Εταιρεία θα ενημερώσει σχετικά το επενδυτικό κοινό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider