Η αξιοποίηση των 5G δικτύων και του ΙοΤ τα επόμενα στοιχήματα της Deutsche Telecom

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αξιοποίηση των 5G δικτύων και του ΙοΤ τα επόμενα στοιχήματα της Deutsche Telecom
Στο network slicing των 5G δικτύων και στις συνδέσεις χωρίς σύνορα για το IoT επενδύει η Deutsche Telecom - Τι θα παρουσιάσει η εταιρεία στο Mobile World Congress της Βαρκελώνη

«Πώς επωφελούνται οι άνθρωποι από την ψηφιοποίηση;». Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο φιλοδοξεί να απαντήσει η Deutsche Telekom κατά την συμμετοχή της στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας MWC 2022, που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στην Βαρκελώνη, συστήνοντας στο επιχειρηματικό κοινό λύσεις για δίκτυα υψηλών επιδόσεων αλλά και ψηφιακές εφαρμογές που θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

«Δημιουργούμε ψηφιακές εμπειρίες που προσανατολίζονται στις ανάγκες των πελατών μας. Αυτό είναι που δείχνουμε στη Βαρκελώνη. Και μιλάμε για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε μια πιο βιώσιμη και ψηφιακή καθημερινότητα για τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά Κλόντια Νέματ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom και αρμόδια για την Τεχνολογία και την Καινοτομία, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Δίνοντας μια πρώτη εικόνα για την παρουσία της εταιρείας στην σημαντικότερη έκθεση στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και της καινοτομίας στην Ευρώπη, η κα Νέματ αναφέρθηκε στις καινοτομίες δικτύου που υλοποιεί ήδη η DT αλλά και στις ψηφιακές λύσεις που ατενίζουν το μέλλον με έναν δημιουργικό και πρωτοπόρο τρόπο.

Στο «Ψηφιακό Τώρα, με επίκεντρο τον άνθρωπο» το οποίο σχεδιάζει η Deutsche Telekom συμπεριλαμβάνεται για παράδειγμα η παραγωγή live τηλεοπτικού περιεχομένου σε Smartphones, ο διαμοιρασμός των 5G δικτύων, οι συνδέσεις χωρίς σύνορα για το IoT αλλά και νέες εφαρμογές για το digital home networking.

To μέλλον του 5G στο network slicing

Με το 5G να αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα των κινητών επικοινωνιών, η εταιρεία σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί όλες τις νέες δυνατότητες της πέμπτης γενιάς δικτύων οι οποίες επεκτείνονται πολύ πέρα από την απλά μεγαλύτερη ταχύτητα που μπορούν να προσφέρουν τα εν λόγω δίκτυα. Για το λόγο αυτό επικεντρώνεται στο network slicing (διαμοιρασμός των δικτύων), ένα σημαντικό στοιχείο του νέου προτύπου κινητών επικοινωνιών, το οποίο επιτρέπει την ευέλικτη και αποτελεσματική ανταπόκριση των 5G δικτύων σε όποιες συνθήκες, χάρη στα εικονικά δίκτυα που λειτουργούν παράλληλα. Στο περίπτερο της Βαρκελώνης λοιπόν η Deutsche Telekom θα δείξει τους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες από διάφορους κλάδους μπορούν να επωφεληθούν από τις ευέλικτες αυτές δυνατότητες της νέας γενιάς δικτύων.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παραγωγή ζωντανού περιεχομένου βίντεο στο αυτόνομο δίκτυο 5G με την βοήθεια ενός smartphone. Η παραγωγή live τηλεοπτικού περιεχομένου σε Smartphones, προέκυψε από τη συνεργασία της Deutsche Telekom με την RTL Deutschland και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο. Επί της ουσίας χάρη στο network slicing είναι δυνατή η παραγωγή και επεξεργασία βίντεο υψηλής ποιότητας, τα οποία μπορούν να προβληθούν στην τηλεόραση με την βοήθεια μιας 5G σύνδεσης.

Με στόχο τις αξιόπιστες συνδέσεις με χαμηλό latency για κρίσιμες εφαρμογές η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ένα ακόμα πρότζεκτ διαμοιρασμού δικτύου 5G (network slicing) σε συνεργασία με την Ericsson, το οποίο διασφαλίζει συνδεσιμότητα με εγγυημένη ποιότητα υπηρεσίας (QoS) μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας. Η λύση 5G end-to-end network slicing προσφέρει μια ελεγχόμενη σύνδεση δεδομένων η οποία διαχειρίζεται ευέλικτα και διασφαλίζει διαφορετικές παραμέτρους υπηρεσιών που λειτουργούν πέρα από τα στενά σύνορα μιας χώρας. Η εν λόγω προσέγγιση η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής για εταιρείες που λειτουργούν εφαρμογές που απαιτούν χαμηλό latency και λειτουργού σε διαφορετικές τοποθεσίες διεθνώς.

T-IoT: Συνδέσεις χωρίς σύνορα για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων

Η εταιρεία φιλοδοξεί να ταράξει τα νερά και στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) με το λανσάρισμα του T-IoT, όπου το «T» σηματοδοτεί το εμπορικό σήμα της θυγατρικής της στις ΗΠΑ, T-Mobile. Προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα της περιπλοκότητας των IoT συνδέσεων η Deutsche Telecom σε συνεργασία με την T-Mobile US λανσάρει τις συνδέσεις χωρίς σύνορα για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και υπόσχεται να προσφέρει: παγκόσμια συνδεσιμότητα που καλύπτει όλο το φάσμα των τεχνολογιών και την υποστήριξη σχεδόν κάθε πιθανού σεναρίου IoT, σε συνδυασμό με μια απλοποιημένη διαδικασία προμηθειών αλλά και ευέλικτες επιλογές τιμολόγησης, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό όλα τα απαραίτητα συστατικά του Διαδικτύου των Πραγμάτων.

Πέρα από τις B2B λύσεις η Deutche Telecom θα συστήσει στο κοινό της έκθεσης και B2C εφαρμογές, όπως την εφαρμογή «MagentaZuhause App» η οποία κυκλοφορεί ήδη στη Γερμανία και φέρνει μια νέα εμπειρία στo digital home networking καθώς και τρόπους για το πώς η τεχνολογία μπορεί να γίνει πιο ενεργειακά αποδοτική για να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή.

Τέλος στο πλαίσιο της έκθεσης η Deutsche Telekom έχει συνάψει συνεργασία και με τον Robbie Williams για τη διασκευή της επιτυχίας «Angels» στο ύφος του Μπετόβεν, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence), αλλά και ειδικών στην τεχνολογία και τη μουσική. Η διασκευή θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στις 28 Φεβρουαρίου στο MWC στη Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μητσοτάκη - CEO Deutsche Telekom: Στο επίκεντρο οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Μητσοτάκης για Deutsche Telekom: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα οι επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ

Πρώτοι οι συνδρομητές της COSMOTE ταξιδεύουν με 5G ταχύτητες, ήδη σε 34 χώρες!

gazzetta
gazzetta reader insider insider