McDonald's: Kόντρα με δισεκατομμυριούχο επενδυτή για την κακομεταχείριση των χοίρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
McDonald's: Kόντρα με δισεκατομμυριούχο επενδυτή για την κακομεταχείριση των χοίρων
Η κόντρα αφορά στην μεταχείριση των χοίρων που εκτρέφονται για την παραγωγή των προϊόντων που πουλάει η εταιρεία στην αλυσίδα καταστημάτων της.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει για την κακομεταχείριση των χοίρων από τα McDonald's παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο Carl Icahn, ένας δυσαρεστημένος δισεκατομμυριούχος επενδυτής προτείνει δύο υποψηφιότητες για το Δ.Σ. της εταιρείας.

Σύμφωνα με το BBC, ο Icahn - ο οποίος είναι κάτοχος 200 μετοχών - πρότεινε τις υποψηφιότητες της Leslie Samuelrich και της Maisie Ganzler στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν κατά την ετήσια συνάντηση των μετόχων το 2022.

Η κόντρα αφορά στην μεταχείριση των χοίρων που εκτρέφονται για την παραγωγή των προϊόντων που πουλά η εταιρεία στην αλυσίδα καταστημάτων της. Μια μεταχείριση που ο Icahn έχει χαρακτηρίσει «αισχρή».

Συγκεκριμένα, ο Icahn δήλωσε πως η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται με εκτροφείς που στεγάζουν τους χοίρους που κυοφορούν σε μικρά κιβώτια , μία πρακτική που έχει χαρακτηριστεί βάρβαρη και απάνθρωπη. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έχει ζητήσει από την εταιρεία να λήξη της συνεργασία της με τους εν λόγω εκτροφείς στις ΗΠΑ, ένα αίτημα που κατέθεσε αρχικά το 2012.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

McDonald’s: Χειρότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider