Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Meta για το πρόστιμο των 26 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Meta για το πρόστιμο των 26 εκατ. δολαρίων
Στην απόρριψη της έφεσης που κατέθεσε η Meta Platforms -μητρική της Facebook- αναφορικά με το πρόστιμο ύψους 26 εκατ. δολαρίων προχώρησε την Τρίτη δικαστήριο της Μόσχας.

Στην απόρριψη της έφεσης που κατέθεσε η Meta Platforms -μητρική της Facebook- αναφορικά με το πρόστιμο ύψους 26 εκατ. δολαρίων προχώρησε την Τρίτη δικαστήριο της Μόσχας.

Όπως αναφέρει το Reuters, το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου ανέφερε πως η ελεγχόμενη εταιρεία δεν προχώρησε στην διαγραφή του περιεχομένου που η Ρωσία θεωρεί ως απαγορευμένο, διατάσσοντας την καταβολή ολόκληρου του ποσού που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η πληρωμή του προστίμου των 26 εκατ. δολαρίων (περίπου 2 δισ. ρούβλια) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 60 ημερών.

Σημειώνεται, τέλος, πως η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor στα τέλη Δεκεμβρίου είχε αναφέρει πως οι αμερικανικές εταιρείες Meta Platforms και Google απειλούνται με νέα πρόστιμα επί του κύκλου εργασιών τους επειδή δεν έχουν απομακρύνει περιεχόμενο που θεωρείται απαγορευμένο στη Ρωσία.

Η Meta Platforms δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της δικαστικής απόφασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Επέβαλε πρόστιμο 23,39 εκατ. ευρώ στη Meta Platforms

Meta: Θα «κλείσει» Facebook και Instagram στην Ευρώπη; - Μαίνεται η «μάχη» των δεδομένων

gazzetta
gazzetta reader insider insider