Η Meta «έχασε» την κεφαλαιοποίηση των 600 δισ. δολαρίων - Πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει το Facebook

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Meta «έχασε» την κεφαλαιοποίηση των 600 δισ. δολαρίων - Πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει το Facebook
Είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο του 2020 που η αξία του ομίλου του Μαρκ Ζουκερμπέργκ χάνει το «ορόσημο» των 600 δισ. δολαρίων.

Σε κάτω από τα 600 εκατ. δολάρια διαμορφώνεται η αξία κεφαλαιοποίησης της Meta, σύμφωνα με την τιμή της μετοχής της μετά το κλείσιμο της Τρίτης στο αμερικανικό χρηματιστήριο και εν μέσω των συνεχιζόμενων «χτυπημάτων» που δέχεται η μητρική εταιρεία του Facebook.

Σύμφωνα με το CNBC, ο τίτλος της Meta έχασε 2,1% την Τρίτη και την αξία κεφαλαιοποίησης του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου να διαμορφώνεται σε 559,32 δισ. δολάρια. Είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο του 2020 που η αξία του ομίλου του Μαρκ Ζουκερμπέργκ χάνει το «ορόσημο» των 600 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, η απώλεια του εν λόγω ορίου θα μπορούσε να αποδειχθεί θετική για το Facebook. Νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ορίζει την αξία κεφαλαιοποίησης στα 600 δισ. δολάρια ως το όριο που οι μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις (Meta, Apple, Google, Amazon) θα υφίσταται αυστηρότερους ελέγχους στη λειτουργία των επιχειρήσεων τους και στις εμπορικές συμφωνίες τους, σύμφωνα με το CNBC. Έτσι, εάν ο όμιλος της Meta μείνει κάτω από τα 600 δισ. δολάρια, θα μπορούσε να αποφύγει τους ελέγχους στις ΗΠΑ.

Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο δεν είναι βέβαιο πως θα περάσει με το όριο των 600 δισ. δολαρίων για τις 4 επιχειρήσεις των Big Tech, καθώς έχει προταθεί το όριο του ελέγχου να πέσει στην αξία κεφαλαιοποίησης στα 550 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως η Facebook βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ για παραβίαση αντιμονοπωλιακών πρακτικών σχετικά με την απόκτηση του Instagram και του WhatsApp. Εάν το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων γίνει νόμος, θα θέσει περισσότερους περιορισμούς στην Meta για παρόμοιες εξαγορές στο μέλλον.

Το νομοσχέδιο ορίζει πως για να τεθεί κάποια από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες σε αυστηρό έλεγχο θα πρέπει να έχει αξία κεφαλαιοποίησης 600 δισ. δολαρίων, σε μεγέθη προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό, έως και 2 χρόνια πριν από την έναρξη του ελέγχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Θα «κλείσει» Facebook και Instagram στην Ευρώπη; - Μαίνεται η «μάχη» των δεδομένων

gazzetta
gazzetta reader insider insider