Τετραήμερη εργασία: Η «απάντηση» στο εργασιακό «burnout»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τετραήμερη εργασία: Η «απάντηση» στο εργασιακό «burnout»
Μία από τις εταιρείες που αποφάσισαν να καθιερώσουν την τετραήμερη εργασία, για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους τους να ανταπεξέλθουν στην πίεση της πανδημίας.

Η εταιρεία online πώλησης παιδικών ρούχων Primary είναι μία από τις εταιρείες που αποφάσισαν να καθιερώσουν την τετραήμερη εργασία, για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους τους να ανταπεξέλθουν στην πίεση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το CNBC, τον Μάιο του 2020, η εταιρεία που έχει βάση τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε στους εργαζομένους της πως μειώνει τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας και το αποτέλεσμα ήταν άμεσο. Όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι εμφανίζονταν στη δουλειά ανανεωμένοι και ξεκούραστοι. Ενώ, έχει καταγραφεί αύξηση της συγκέντρωσης των εργαζομένων και καμία μείωση της παραγωγικότητας.

Οι 60 υπάλληλοι της εταιρείας εργάζονται από την Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, εκτός, από την ομάδα υποστήριξης, που ναι μεν εργάζονται μόνο τέσσερις ημέρες της εβδομάδας, αλλά καλύπτουν και την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές με πριν και δεν δουλεύουν περισσότερες ώρες, στις 4 εργάσιμες ημέρες.

Αντίθετα, τα meetings έχουν περιοριστεί σε ποσότητα και διάρκεια.

Ολο και περισσότερες επιχειρήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ υιοθετούν αυτό το μοντέλο, όπως η Bolt, η οποία μετά το πιλοτικό πρόγραμμα 4ήμερης εργασίας αποφάσισε να το κάνει μόνιμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bolt: Μονιμοποιεί την 4ήμερη εργασία - Επιτυχημένο το πιλοτικό πρόγραμμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider