CEO Spotify: Η διακοπή της συνεργασίας με τον Τζ. Ρόγκαν δεν θα λύσει το πρόβλημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO Spotify: Η διακοπή της συνεργασίας με τον Τζ. Ρόγκαν δεν θα λύσει το πρόβλημα
Στην απερίφραστη καταδίκη της χρήσης ρατσιστικών χαρακτηρισμών εκ μέρους του παραγωγού Τζο Ρόγκαν κατά την διάρκεια podcast που «ανέβηκε» στην πλατφόρμα του Spotify προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Στην απερίφραστη καταδίκη της χρήσης ρατσιστικών χαρακτηρισμών εκ μέρους του παραγωγού Τζο Ρόγκαν κατά την διάρκεια podcast που «ανέβηκε» στην πλατφόρμα του Spotify προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντάνιελ Εκ, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε πως μία ενδεχόμενη «φίμωση» του παραγωγού δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη απάντηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch, ο Εκ σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της Spotify καταδίκασε «έντονα» τα λεγόμενα του Ρόγκαν, σημειώνοντας όμως πως δεν θεωρεί πως η διακοπή της συνεργασίας με τον αμφιλεγόμενο παραγωγό είναι η «ορθή απάντηση».

«Αν και καταδικάζω έντονα όσα είπε ο Τζο και συμφωνώ με την απόφασή του να αφαιρέσει προηγούμενα podcasts από την πλατφόρμα μας, αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι απαιτούν πιο δραστικά μέτρα», ανέφερε ο CEO της Spotify, συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως «θέλω, όμως, να κάνω ξεκάθαρο, πως δεν πιστεύω ότι η φίμωση του Τζο είναι η σωστή απάντηση».

«Θα πρέπει να έχουμε σαφείς κανόνες σχετικά με το περιεχόμενο της πλατφόρμας μας και να αναλαμβάνουμε άμεσα δράση όταν διαπιστώνονται παραβιάσεις, ωστόσο η φίμωση των παραγωγών μπορεί αν οδηγήσει σε άλλες καταστάσεις», συμπλήρωσε ο Εκ, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσαν τα σχόλια του Ρόγκαν.

Σημειώνεται πως δεν ήταν λίγοι οι καλλιτέχνες που αποφάσισαν να αποσύρουν τα κομμάτια τους από την πλατφόρμα, με τους τραγουδιστές Joni Mitchell, Roxane Gay και Nils Lofgren να κάνουν την αρχή, ενώ λίγο αργότερα το συγκρότημα Belly πήρε θέση, αναρτώντας το μήνυμα "Cancel Spotify" στον λογαριασμό που διατηρεί στην πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ορισμένες αναφορές του Ρόγκαν στο ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αλλά και υποτιμητικά σχόλια για τις μειονότητες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, με την Spotify να αναγκάζεται να απολογηθεί δημόσια για το περιεχόμενο των εν λόγω Podcasts και να ανακοινώνει την άμεση αναπροσαρμογή των κανόνων λειτουργίας της πλατφόρμας.

Από την πλευρά του ο Ρόγκαν απολογήθηκε εκ νέου για τα ρατσιστικά σχόλια που εκστόμισε κατά την διάρκεια του podcast, αναφέροντας πως όσα ανέφερε ήταν «από τις πιο λυπηρές και ντροπιαστικές στιγμές στην καριέρα του».

Σημειώνεται, τέλος, πως η Spotify δαπάνησε περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματα αναπαραγωγής των podcast του Ρόγκαν, ενώ οι αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων προκάλεσαν ισχυρές απώλειες για την μετοχή της στην Wall Street.

Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία υπηρεσιών streaming είδε τους μηνιαίους χρήστες της το 2021 να αυξάνονται κατά 20% περίπου σε σχέση με το 2020, με τα διαφημιστικά της έσοδα να ενισχύονται σημαντικά εξαιτίας των podcasts που φιλοξενεί, ενώ υπολογίζεται πως το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά του streaming στην μουσική βιομηχανία ανήλθε στο 31% στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, ποσοστό υπερδιπλάσιο από αυτό της Apple Music που βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Spotify: Αυξημένα έσοδα αλλά και αδύναμο guidance για το α' τρίμηνο - «Βουτιά» στη μετοχή

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: «Πιθανόν» να μειωθεί το πακέτο των 18 εκατ. λιρών από τη συμφωνία με το Spotify

gazzetta
gazzetta reader insider insider