ΕΣΑ - ΟΠΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού εμπειρίας πελάτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΣΑ - ΟΠΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού εμπειρίας πελάτη
Οι τελικοί νικητές θα αναδειχθούν στη συνέχεια από ειδική επιτροπή βράβευσης, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του ΕΣΑ και του ΟΠΑ, καταξιωμένους επαγγελματίες και διακεκριμένες προσωπικότητες.

Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού «Retail Customer Experience Awards 2021» ανακοίνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η μαραθώνια ψηφιακή παρουσίαση των αξιολογήσεων των συμμετοχών εκατοντάδων φυσικών & ψηφιακών καταστημάτων από ομάδες τεταρτοετών φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή ειδικής κριτικής επιτροπής.

Μετά από μυστική επίσκεψη στα φυσικά καταστήματα και εξαντλητική ανάλυση των e-shops, οι ομάδες των φοιτητών ακολουθώντας οδηγίες και κριτήρια αξιολόγησης που έθεσαν οι επίκουροι καθηγητές του ΟΠΑ, Καλυψώ Καραντινού και Δημήτρης Δρόσος, παρουσίασαν τα αποτελέσματα εντυπωσιάζοντας τα μέλη της επιτροπής με την επιστημονική αρτιότητα, αλλά και την εμπορική προσέγγιση των δεδομένων και ανέδειξαν με τεκμηριωμένες αποδείξεις τα φυσικά και τα ψηφιακά καταστήματα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Οι παρουσιάσεις βαθμολογήθηκαν από την επιτροπή και τους καθηγητές και οι καλύτερες εξ αυτών επιβραβεύτηκαν από τον ΕΣΑ με συμβολικά δώρα και ονομαστική βεβαίωση βράβευσης των νικητών. Σε όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές θα απονεμηθεί ονομαστική βεβαίωση συμμετοχής και τα βιογραφικά τους θα προωθηθούν στις επιχειρήσεις των μελών του ΕΣΑ.

Οι τελικοί νικητές θα αναδειχθούν στη συνέχεια από ειδική επιτροπή βράβευσης, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του ΕΣΑ και του ΟΠΑ, καταξιωμένους επαγγελματίες και διακεκριμένες προσωπικότητες. Οι επιχειρήσεις που θα βραβευθούν θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη καθώς και προβολή στα μέσα επικοινωνίας του ΕΣΑ και του ΟΠΑ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που ο στόχος επετεύχθη και υπερήφανος που ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έκανε για άλλη μία φορά πράξη την διασύνδεση των εμπορικών επιχειρήσεων με το εκπαιδευτικό σύστημα. Όσοι παρακολουθήσαμε τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου να αναλύουν με ενθουσιασμό τα αποτελέσματα, αντιληφθήκαμε όχι μόνο την ανάγκη που έχουν οι ίδιοι να έρθουν σε επαφή με την πραγματική αγορά, αλλά και την απόλυτη ανάγκη εμείς οι επιχειρηματίες να αντλήσουμε από τους νέους μας την επιστημονική γνώση και τις καινοτόμες πρακτικές που θα δώσουν στις εμπορικές επιχειρήσεις το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζονται για να παραμείνουν στο παιχνίδι την επόμενη ημέρα της κρίσης και να αναπτυχθούν, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τα παιδιά μας στη χώρα».

Ο πρύτανης του ΟΠΑ, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Η υλοποίηση σημαντικών δράσεων με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, όπως και με άλλους φορείς και επιχειρήσεις, προχωράει με επιτυχία. Μέσα από αυτές τις δράσεις οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του ΟΠΑ έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν πραγματικά ζητήματα της αγοράς, να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες και να διασυνδεθούν με τις επιχειρήσεις. Είμαι υπερήφανος για την ποιότητα της δουλειάς που προσφέρουν οι καθηγητές και οι φοιτητές του ΟΠΑ και είμαι χαρούμενος για την συνεισφορά του Πανεπιστημίου στην πραγματική οικονομία. Η εξωστρέφεια του ΟΠΑ συνεχίζεται και διευρύνεται κάθε ημέρα προς όφελος των φοιτητριών/τών και του οικοσυστήματος της οικονομίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider