Volvo: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο δ' τρίμηνο
Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για ενδεχόμενες διακοπές στην παραγωγή λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων και διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Αναλυτικότερα, η Volvo ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 854 εκατ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο, ποσό μειωμένο σε σχέση με τα κέρδη σχεδόν 1 δισ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που προέβλεπαν κέρδη της τάξης του 800 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, οι πωλήσεις της εταιρείας στο δ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 9 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά περίπου 1 δισ. δολάρια τις αντίστοιχες προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση της FactSet

«Η ζήτηση για φορτηγά παραμένει υψηλή και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παράγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αλλά και για να μειώσουμε τους χρόνους παράδοσης στους πελάτες μας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Martin Lundstedt, καθώς η Volvo είδε τις πωλήσεις φορτηγών στο δ' τρίμηνο να αυξάνονται κατά 7,1%.

Ωστόσο, ο CEO της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας προειδοποίησε για συνέχιση των πληθωριστικών πιέσεων τα προσεχή τρίμηνα, ενώ επισήμανε πως η εταιρεία αναμένει περαιτέρω αύξηση τόσο του κόστους παραγωγής όσο και του κόστους μεταφοράς των προϊόντων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση 8,8% στις πωλήσεις της Volvo κατά το εντεκάμηνο του 2021

Volvo: 3,3 δισ. δολάρια για κατασκευή μπαταριών ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider