Κυοφορείται συμφωνία-μεγαθήριο για τις τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη, με DT, Vodafone και Orange

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυοφορείται συμφωνία-μεγαθήριο για τις τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη, με DT, Vodafone και Orange
Η Deutsche Telekon εξετάζει μια συμφωνία για συγχώνευση των πύργων κινητής τηλεφωνίας της με την Vodafone και την Orange.

Η Deutsche Telekon εξετάζει μια συμφωνία για συγχώνευση των πύργων κινητής τηλεφωνίας της με την Vodafone και την Orange, σε ένα deal που εάν ολοκληρωθεί θα δημιουργήσει ένα μεγαθήριο στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Deutsche Telekom, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 82,8 δισ. ευρώ, είναι σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τις δύο εταιρείες για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της στο χώρο των πύργων κινητής. Εξετάζεται η πώληση του δικτύου πύργων του γερμανικού παρόχου ή μια στρατηγική σύμπραξη με τις Vodafone και Orange.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ενδιαφέρον για συνεργασία με την Deutsche Telekom έχει δείξει και η ισπανική Cellnex, έχοντας ήδη συμφωνία για συνεργασία με την DT στην Ολλανδία.

Σημειώνεται πως εκπρόσωποι Cellnex, Deutsche Telekom, Orange και Vodafone αρνήθηκαν να σχολιάσουν επίσημα τις πληροφορίες του δημοσιεύματος.

Στον απόηχο των εν λόγω πληροφοριών, οι μετοχές των εταιριών κατέγραψαν κέρδη άνω του 3% για την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EY: Η ασφάλεια δεδομένων και η βιωσιμότητα, κορυφαίες προκλήσεις για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider