Δικαστική νίκη της Intel έναντι της ΕΕ - Ακυρώθηκε πρόστιμο 1,06 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δικαστική νίκη της Intel έναντι της ΕΕ - Ακυρώθηκε πρόστιμο 1,06 δισ. ευρώ
Η απόφαση συνιστά πλήγμα για τους αυστηρούς κανονισμούς που θέλει να θέσει η ΕΕ στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες (Google, Apple, Meta και Amazon).

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα το Λουξεμβούργο, επικύρωσε στην Intel έφεση που είχε καταθέσει ο τεχνολογικός όμιλος για την ακύρωση προστίμου που είχε επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Intel το 2009, για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.

Η υπόθεση αφορά πρόστιμο 1,06 δισ. ευρώ που είχε επιβάλει η Κομισιόν στην Intel για μονοπωλιακή συμπεριφορά ή κατάχρηση της «δεσπόζουσας θέσης» που κατέχει στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όπως είχαν υποστηρίξει τότε οι Βρυξέλλες, η Intel παρείχε σε μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές υπολογιστών στον κόσμο, ειδικές εκπτώσεις, με αντάλλαγμα να χρησιμοποιούν αυτοί αποκλειστικά ή κατά πλειοψηφία (σε ποσοστά 80 έως 95%) δικούς της επεξεργαστές, έναντι της αμερικανικής ανταγωνίστριας της Intel, Advanced Micro Devices (AMD).

Στη σημερινή απόφαση του για την έφεση που είχε ασκήσει η Intel, το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ άσκησε κριτική στην απόφαση των αρχών της ΕΕ και ακύρωσε το πρόστιμο των 1,06 δισ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην Intel.

Σύμφωνα με το Reutes, η απόφαση συνιστά πλήγμα για τους αυστηρούς κανονισμούς που θέλει να θέσει η ΕΕ στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες (Google, Apple, Meta και Amazon).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intel: Επένδυση «μαμούθ», 20 δισ. δολάρια για εργοστάσιο ημιαγωγών στο Οχάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider