Παραιτήθηκε ο CEO της Credit Suisse μετά την παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για τον Covid-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο CEO της Credit Suisse μετά την παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για τον Covid-19
Credit Suisse
Την παραίτησή του από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας Credit Suisse υπέβαλε ο Πορτογάλος Αντόνιο Χόρτα-Οσόριο, ο οποίος παραβίασε επανειλημμένα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Την παραίτησή του από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της επενδυτικής τράπεζας Credit Suisse υπέβαλε ο Πορτογάλος Αντόνιο Χόρτα-Οσόριο, ο οποίος παραβίασε επανειλημμένα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, το διοικητικό συμβούλιο της ελβετικής τράπεζας διεξάγει έρευνα για μία σειρά ενεργειών του Πορτογάλου τραπεζίτη κατά την διάρκεια της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Πιο αναλυτικά, ο πρώην CEO της Credit Suisse φέρεται να παραβίασε τα υγειονομικά μέτρα και παρευρέθηκε στην διοργάνωση του τουρνουά τένις Γουίμπλετον τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς ωστόσο να εναρμονιστεί με τα ισχύοντα μέτρα που ίσχυαν την περίοδο εκείνη στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ θέμα προέκυψε και με μία επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ελβετία τον περασμένο Νοέμβριο, την στιγμή που θα έπρεπε να βρίσκεται σε 10ήμερη καραντίνα.

«Λυπάμαι ιδιαίτερα για το γεγονός πως οι πράξεις μου δημιούργησαν προβλήματα στην τράπεζα και κατέστησαν αδύνατο να μπορώ να την εκπροσωπήσω τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Χόρτα-Οσόριο, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «η παραίτησή μου κινείται προς όφελος της τράπεζας και των μετόχων της σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Αναμένεται επίπληξη στον πρόεδρο Horta-Osorio για παραβίαση των κανόνων μετάδοσης του κορονοϊού

«Καμπανάκι» από Credit Suisse για την επαναφορά των lockdown - Η νέα κατάσταση στις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider