Γερμανία: Σε απεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι της Postbank, θυγατρικής της Deutsche Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Σε απεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι της Postbank, θυγατρικής της Deutsche Bank
Σε προειδοποιητική 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο κατεβαίνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε περισσότερα από 40 υποκαταστήματα της γερμανικής Postbank, θυγατρικής της Deutsche Bank, διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς.

Σε προειδοποιητική 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο κατεβαίνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε περισσότερα από 40 υποκαταστήματα της γερμανικής Postbank, θυγατρικής της Deutsche Bank, διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς.

Αναλυτικότερα, η αύξηση του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης σε υψηλά πολλών ετών έχει προκαλέσει αναταράξεις μεταξύ των ενώσεων των εργαζομένων και των εργοδοτών, με τους υπαλλήλους της Postbank να προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το προσεχές χρονικό διάστημα, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, συνδικάτα και διοικήσεις των τραπεζών στην Γερμανία βρίσκονται σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ύψος των μισθών, ενώ τους προηγούμενους μήνες είχαν πραγματοποιηθεί επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σωματείου εργαζομένων της Postbank, οι διαπραγματεύσεις αφορούν περίπου 15.000 εργαζομένους της τράπεζας.

Σημειώνεται, τέλος, πως η αύξηση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο στο 5,3% -ποσοστό που συνιστά υψηλό σχεδόν 30 ετών- αποτελεί το βασικό διαπραγματευτικό χαρτί των εργαζομένων που ζητούν σημαντική αύξηση των αμοιβών τους τουλάχιστον κατά 6%, ωστόσο οι διοικήσεις των τραπεζών δεν φαίνεται διατεθειμένες να υπαναχωρήσουν, καθώς προσπαθούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, εν μέσω έντασης του ανταγωνισμού.

Σε δήλωσή της, η διοίκηση της Deutsche Bank εξέφρασε την λύπη της για την προκήρυξη της 48ωρης απεργίας μετά τον πρώτο γύρο των συνομιλιών, τονίζοντας ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της απεργίας στους πελάτες της Postbank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Σε υψηλό 29 ετών ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο - Αυξημένες 22,1% οι τιμές της ενέργειας

Πρόστιμο 8,66 εκατ. ευρώ στην Deutsche Bank από γερμανική ρυθμιστική αρχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider