Microsoft: Χάνει ταλέντα από την Meta στη μάχη για να χτιστεί το metaverse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Χάνει ταλέντα από την Meta στη μάχη για να χτιστεί το metaverse
Περίπου 100 άτομα αποχώρησαν το περασμένο έτος από την ομάδα επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft.  Πολλοί από αυτούς πήγαν στην Meta Platforms, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός για εκείνους τους επιδέξιους υπαλλήλους που θα χτίσουν το metaverse.

Περίπου 100 άτομα αποχώρησαν το περασμένο έτος από την ομάδα επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft. Πολλοί από αυτούς πήγαν στην Meta Platforms, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός για εκείνους τους επιδέξιους υπαλλήλους που θα χτίσουν το metaverse.

Οι ανταγωνιστές «αρπάζουν» άτομα με εμπειρία που εργάζονται στα headsets επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft HoloLens, προσφέροντας ενίοτε διπλάσιες αμοιβές, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πρώην υπαλλήλους της Microsoft. Η μονάδα επαυξημένης πραγματικότητας του τεχνολογικού κολοσσού απασχολεί περί τα 1.500 άτομα.

Τα προφίλ στο LinkedIn περισσότερων από 70 μελών της ομάδας των HoloLens δείχνουν ότι εγκατέλειψαν την Microsoft το προηγούμενο έτος. Περισσότεροι από 40 εντάχθηκαν στο δυναμικό της Meta, της πρώην Facebook, η οποία κάνει επέλαση στην τεχνολογία της εναλλακτικής πραγματικότητας.

Κάποια από τη μέλη της ομάδας που αποχώρησαν είχαν ηγετική θέση. Ο Charlie Han, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το feedback των πελατών για τα HoloLens, αποχώρησε το καλοκαίρι για την Meta. O Josh Miller, ο οποίος ήταν στην ομάδα οθόνης, έγινε διευθυντής αντίστοιχης ομάδας της Meta τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider