Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κορυφαίοι CEOs ξεπέρασαν το μέσο ετήσιο εισόδημα μέσα σε 4 ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κορυφαίοι CEOs ξεπέρασαν το μέσο ετήσιο εισόδημα μέσα σε 4 ημέρες
Όσα χρήματα πληρώνεται σε έναν ολόκληρο χρόνο ο μέσος εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης, βρίσκονται ήδη στην «τσέπη» των CEO στην Βρετανία.

Οι CEOs μερικών από των μεγαλύτερων εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ήδη κερδίσει το μέσο ετήσιο εισόδημα της χώρας, τις πρώτες 4 εργάσιμες ημέρες της χρονιάς.

Με απλά λόγια, όσα χρήματα πληρώνεται σε έναν ολόκληρο χρόνο ο μέσος εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης, βρίσκονται ήδη στην «τσέπη» των CEO στην Βρετανία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το High Pay Centre.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η έκθεση εξετάζει τις αποζημιώσεις μερικών από των πιο ακριβοπληρωμένων CEOs της χώρας, με βάση τα μισθολογικά στοιχεία του 2020. Συγκεκριμένα, με βάση αυτά τα στοιχεία, ο πιο υψηλόμισθος μεταξύ των CEOs στη Βρετανία είναι ο Pascal Soriot της AstraZeneca Plc, ο οποίος έλαβε 21 εκατ. δολάρια.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα μισθολογικά δεδομένα του 2021 για τις περισσότερες εταιρείες στην βρετανική χρηματιστηριακή αγορά, όμως από αυτές που έχουν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους, φαίνεται πως υπήρξε αύξηση σε σχέση με το επίπεδο του '20.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Πόσα έβγαλε ο CEO Τιμ Κουκ το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider