Επιχειρήσεις | Διεθνή
30-12-2021 | 16:22

Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ «γεμίζουν» το διάστημα - Κίνδυνος για «ατυχήματα»

Newsroom
Μοιράσου το
starlink
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Έλον Μασκ αρνείται τις κατηγορίες, τόσο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), όσο και της Κίνας, πως οι δοσυφόροι Starlink της Space X προκαλούν προβλήματα στο διάστημα «πιάνοντας» υπερβολικά πολύ χώρο.

«Δεκάδες δισεκατομμύρια» δορυφόρων χωρούν σε τροχιές γύρω από τη Γη, χωρίς να δημιουργούν προλήματα, απαντά ο ίδιος σε συνέντευξη του στους Financial Times. «Το διάστημα είναι εξαιρετικά τεράστιο και οι δορυφόροι πολύ μικροί» σχολίασε χαρακτηριστικά.  

Η απάντηση του έρχεται μετά τις δηλώσεις τις Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας πως ο Μασκ «φτιάχνει τους κανόνες» για την αναδυόμενη εμπορική βιομηχανία του διαστήματος. 

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ESA, ο Μασκ και η εταιρεία του που προωθεί τη χρήση δορυφόρων για «καλύτερο» internet «παντού» παρεμποδίζει την είσοδο ανταγωνιστών στην βιομηχανία δορυφόρων. 

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα η Κίνα υπέβαλλε «παράπονα» πως ο διαστημικός της σταθμός αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία για να αποφύγει τη σύγκρουση με δορυφόρους Starlink.

«Μερικοί χιλιάδες δορυφόροι είναι ΄τίποτα', όπως 'τίποτα' είναι και μερικά χιλιάδες αυτοκίνητα στη Γη» σχολίασε ο Έλον Μασκ απορρίπτοντας τις θέσεις των επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των διαστημικών «οχημάτων» κάθε τύπου για την αποφυγή συγκρούσεων, σε σχέση με την απόσταση που έχει προτείνει ο Έλον Μασκ. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.