Gazprom: Ο αγωγός Γιαμάλ δεν θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη ούτε την Τρίτη 28/12

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gazprom: Ο αγωγός Γιαμάλ δεν θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη ούτε την Τρίτη 28/12
Το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εργασίες διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη για αύριο 28 Δεκεμβρίου γνωστοποίησε η ρωσική Gazprom, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εργασίες διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη για αύριο 28 Δεκεμβρίου γνωστοποίησε η ρωσική Gazprom, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο αγωγός που συνήθως παραδίδει ρωσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη έστελνε τις ποσότητες του φυσικού αερίου πίσω στην Πολωνία για έκτη συνεχόμενη ημέρα την Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής εταιρείας δικτύου Gascade.

Πλέον, το γεγονός πως η Gazprom δεν έκλεισε καθόλου χώρου για εξαγωγή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία για την Τρίτη θεωρείται βέβαιο πως θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση, καθώς οι ροές αερίου από την Ρωσία προς την Γηραιά Ήπειρο εξακολουθούν να παραμένουν περιορισμένες.

Ωστόσο, η αύξηση των παραδόσεων αμερικανικού υγροποιημένου αερίου (LNG) στην Ευρώπη έχει συμβάλει στην αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου, καθώς τα συμβόλαια φυσικού αερίου στην Ολλανδία υποχωρούσαν σήμερα έως και κατά 19% στα 90 ευρώ η Mw/h, σχεδόν στο ήμισυ του υψηλού των 180 ευρώ ανά Mw/h της περασμένης Τρίτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider